Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τσίπρας στον Ορχομενό Βοιωτίας, ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των αγροτών


Σε κομβικά σημεία ανά την επικράτεια παραμένουν παραταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις με τα μπλόκα να ενισχύονται χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς. Την ίδια στιγμή και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των αγροτών καταγγέλλοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για άνιση μεταχείριση και αδικία σε βάρος των αιγοπροβατοτρόφων.

«Αν μαραζώσει η ύπαιθρος, δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Ορχομενό Βοιωτίας, όπου έφτασε το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής του κόμματος, Βαγγέλη Αποστόλου.


"Εμείς, συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, θεωρούμε ότι το αγροτικό κίνημα, ο ξεσηκωμός του κόσμου του μόχθου στην ύπαιθρο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σ’ αυτήν την άδικη πολιτική που καταστρέφει τη χώρα. Και θεωρούμε ότι αυτός ο ξεσηκωμός πρέπει να συνδέεται με το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου, των ανέργων, των νέων ανθρώπων που δεν βλέπουν προοπτική.  Το επόμενο στάδιο θα είναι όχι ο μαρασμός στα χωράφια σας, αλλά ο μαρασμός στις πόλεις και τα χωριά της υπαίθρου. Γιατί οι νέοι άνθρωποι –και βλέπω αρκετούς από σας εδώ να είστε νέοι αγρότες-  θα φεύγετε όχι να πάτε στα αστικά κέντρα, γιατί και εκεί έχει πέσει πείνα-, αλλά στο εξωτερικό. Άρα, λοιπόν, ο αγώνας ο δικός σας είναι αγώνας που δεν αφορά μονάχα το εισόδημά σας. Αφορά την προοπτική του τόπου, της χώρας".


 Στην περιοχή παραμένουν εγκλωβισμένα τα τρακτέρ, παρά τις προσπάθειες των αγροτών να φτάσουν στο Κάστρο, καθώς αστυνομικοί εμποδίζουν τη μετάβασή τους στο σημείο.

Στον Δομοκό, αγρότες απέκλεισαν το δρόμο από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ. Μπλόκο έχει στηθεί και στην περιοχή της Τιθορέας, όπου οι αγρότες έκλεισαν για περίπου μία ώρα την παλαιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...