Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΡΚΟ: 7 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - VIDEO

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν νωρίς το μεσημέρι εργαζόμενοι της Λάρκο και απλοί πολίτες με τα ΜΑΤ.


Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας - στο ρεύμα ανόδου, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας- εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν εργαζόμενοι της βιομηχανίας με τις οικογένειές τους, μαζί με βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και φορείς της Λοκρίδας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης κινητοποίησης, επιχείρησαν να κλείσουν την κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα.

 Στη 1 παρά 20 οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό για δεκαπέντε λεπτά και αμέσως ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις 6 διμοιρίες που ήταν στο σημείο να απωθήσουν τους διαδηλωτές με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου- λάμψης.

Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα,  με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους οι οποίοι ανταπέδωσαν πετώντας πέτρες. Σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ έγιναν και πολλές συλλήψεις.

Και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού απελευθερώθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, αλλά το κλίμα στην περιοχή παρέμεινε για ώρα τεταμένο.

Με επτά συλλήψεις και τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο, έκλεισε το μεσημέρι η διαμαρτυρία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στον κόμβο του Μαρτίνου της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, έπειτα από συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην περιοχή για την περιφρούρηση της διέλευσης των οχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, έχει προσδιοριστεί για απόψε συνέλευση στην οποία, εκτός των εργαζομένων, έχουν κληθεί να μετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.

Αποκαλυπτικό το video του Star Κεντρικής Ελλάδας με την Ιωάννα Καραγιάννη και τον Δημήτρη Κουκογιάννη που βρέθηκαν στο κέντρο των επεισοδίων στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τα γεγονότα, με συνέπεια να κινδυνεύσουν και οι ίδιοι.



Συμπλοκή των ΜΑΤ με τους εργαζόμενους τους ΛΑΡΚΟ από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...