Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκλήρωση καλοκαιρινής εκστρατείας 2013 - Δημοτική βιβλιοθήκη θήβας & Future Library


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2013 με τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος». Μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Από τις 25 Ιουνίου έως τις 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 32 εκδηλώσεις που απευθύνονταν κυρίως στα παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, αλλά και σε μεγάλους. Συμμετείχαν 617 παιδιά και 63 ενήλικες, 29 εθελοντές και εμψυχωτές, 1 εξωτερική συνεργάτιδα του Future Library και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης. Υπεύθυνη καλοκαιρινής εκστρατείας, η βιβλιοθηκονόμος Μάγδα Παπαδοπούλου.

Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς: εικαστικά εργαστήρια, περιπάτους μέσα στην πόλη, αναγνώσεις και αφηγήσεις, δημιουργικότητα και έκφραση των παιδιών, μάθηση μέσα από το παιχνίδι, χρονογραμμές που μας ταξίδεψαν στην ιστορία των χρωμάτων και πολλά άλλα.

Η Βιβλιοθήκη και το φετινό καλοκαίρι πρόσφερε χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους. Η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε, καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων.

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς για τη συμμετοχή τους. Επίσης, τους εθελοντές και εμψυχωτές για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων και συγκεκριμένα τους: Νίκη Σίμου, Ειρήνη Αναστασίου, Λουλουδία Βρεττού, Κατερίνα-Ίνα Τσέλα, Νατάσα Σταμάτη, Κατερίνα Παπάζογλου, Σταυρούλα Κυπραίου, Γιώργο Πανάγου, Ιωάννα Ρουπάκα, Βασιλική Πέτρου, Ευθυμία Παπαναστασίου, Κων/νο Μαστροθανάση, Άγγελο Μαρίνη, Μαρία Ρόδη, Παναγιώτη Λέττη, Παναγιώτη Κούστα, Γιώργο Σκούμα, Χρυσούλα Κολέσια, Στέλλα Σύρου-Γιαννίκα, Αναστασία Πανάγου, Χαρά Γιαννίκα, Φεβρωνία Λέλλα, Σωτηρία Τραμπάκουλου, Γαλήνη Τριπερίνα, Δέσποινα Κασκαβέλη, Ασημίνα Λυμπέρη, Φωτεινή Δρακωνάκη, Κλεοπάτρα Χατζηλία, Κατερίνα Αγγέλου.

Ευχαριστούμε τη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τον υπάλληλο της και Αντιπρόεδρο του ΔΟΘ κ. Δημήτρη Κουτσοδήμο, την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την αρχαιολόγο της κ. Ανδρομάχη Κατσελάκη, για τη συνεργασία τους στους αρχαιολογικούς περιπάτους στα μνημεία της πόλης, τον κ. Βασ. Αθ. Βασιλείου που μας ταξίδεψε μέσα από τις μνήμες του σ’ ένα νοσταλγικό περίπατο στην παλιά Θήβα, το Σύλλογο Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης «Ελείτροχο» για την φωτογραφική αποτύπωση δράσεων, το Τμήμα Τροχαίας Θηβών και τη Δημοτική Αστυνομία Θηβών για την συνδρομή τους στην ασφάλεια των πεζοπόρων.

Τέλος, ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 2η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή και της Βιβλιοθήκης μας, για τη συνεργασία και την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης μας με δωρεά βιβλίων, αναλωσίμων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...