Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διαψεύδει ο Περγαντάς τις φήμες για κέντρο μεταναστών στο ΚΕΥΠ Λαμίας

Την άμεση δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ.Χρυσοχοίδης στην συνάντηση που είχε χθές με τους περιφερειάρχες ζήτησε εντός 15 ημερών να του υποδείξουν τους κατάλληλους χώρους οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Σε αντίθετη περίπτωση δήλωσε αποφασισμένος να χωροθετήσει τα κέντρα αυτά με πρόταση νόμου και πράξη νομοθετικού περιεχομένου πριν από τις εκλογές.

Παρά την αποφασιστικότητα και τα ανταποδοτικά οφέλη τα επιχειρήματα του κ.Χρυσοχοίδη φαίνεται πως δεν έπεισαν του Περιφερειάρχες οι οποίοι ζητούν πίστωση χρόνου.

Ο Κλέαρχος Περγαντάς διαψεύδει τις φήμες που θέλουν το ΚΕΥΠ της Λαμίας να προκρίνεται ως κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Κάθε χώρος κράτησης αλλοδαπών θα είναι χωρισμένος σε τέσσερις τομείς για κράτηση συνολικά 1.000 ατόμων. Κάθε τομέας θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, ο οποίος θα χωρίζεται σε 5 πτέρυγες των 50 ατόμων. Συνολικά θα απασχοληθούν στο κέντρο κράτησης 1.000 περίπου άτομα από τη τοπική κοινωνία. Προβλέπονται επίσης

-Ίδρυση αστυνομικής υπηρεσίας 150 ατόμων και 500 άτομα ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας

Τα σχέδια του υπουργού βρίσκουν κάθετα αντίθετους και τους αστυνομικούς της Περιφέρειας που κάνουν λόγο για πάρεργο στην πλάτη τους και για μετάθεση του προβλήματος από την Αθήνα στην Περιφέρεια.

Οι παράνομοι μετανάστες έφεραν την Ελονοσία στην χώρα μας αφού από τους επιστήμονες θεωρούνται υπεύθυνοι που μια ξεχασμένη νόσο για την Ελλάδα επανακάμπτει. Σύμφωνα με τον βιολόγο Παναγιώτη Περγαντά τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών ίσως βοηθήσουν στην μείωση των κρουσμάτων. Οι μετανάστες που θεωρούνται κινητές εστίες μόλυνσης θα ελεγχθούν ιατρικά και θα εμβολιαστούν προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...