Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

΄΄ Η Ευρωπαϊκή χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Περιφέρειες ΄΄.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis από τη Γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων ημερίδα με τίτλο ΄΄ Η Ευρωπαϊκή χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Περιφέρειες ΄΄.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Επιτροπής Ισότητας κα Γιώτα Γαζή η οποία παρουσίασε την ΄΄ Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες ΄΄.

Η κα Γαζή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κάθε Τοπική – Περιφερειακή Αρχή η οποία με την υπογραφή της Χάρτας δεσμεύεται να προωθεί την Αρχή της Ισότητας των Φύλων σε όλες της δραστηριότητες, στις υπηρεσίες, στο σχεδιασμό, στις ρυθμιστικές πράξεις αλλά και ως εργοδότης, διασφαλίζοντας την ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στις διαδικασίες λήψης κάθε απόφασης.

Τόνισε επίσης ότι με την υπογραφή της Χάρτας η κάθε Περιφέρεια θα πρέπει να εκπονήσει δικό της Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων με στόχους, προτεραιότητες, μέτρα και πόρους υλοποίησης για την εφαρμογή του σχεδίου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...