Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τις κάλπες στοιχειώνει η ανεργία στην Εύβοια

Έξι ημέρες πριν την κρισιμότερη στα χρονικά της μεταπολίτευσης, προσφυγή στις κάλπες και οι μηχανές της προεκλογικής μάχης των υποψηφίων στην Εύβοια τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Αν και η λιτότητα του Μνημονίου προκάλεσε δραστικές περικοπές σε φυλλάδια και αφίσες, οι υποψήφιοι στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες επιδόθηκαν στον αγώνα  διεκδίκησης ψήφων μέσω… διαδικτύου.
Ωστόσο, τα διλήμματα για την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος παραμένουν πολλά. Ψήφος σε κόμμα βάσει ιδεολογικής ταύτισης ή ψήφος σε παράταξη που υπόσχεται την έξοδο από την κρίση;
Το NEWS 247 σε αποκλειστική συνεργασία με το lamiastar.gr "ταξίδεψε" μέχρι τη Χαλκίδα και συνομίλησε με πολίτες όλων των ηλικιών.
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του νησιού ομολογούν ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ωστόσο, δηλώνουν μπουχτισμένοι από προεκλογικές δεσμεύσεις που σπάταλα μοιράζουν υποψήφιοι κομμάτων, καθώς όπως αναφέρουν "τον πρώτο λόγο πλέον έχει η τρόικα".
Αυτό που προδιαγράφεται μέχρι στιγμής είναι ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί σχεδόν αποκλειστικά από το κυρίαρχο συναίσθημα με το οποίο θα προσέλθει στις κάλπες το εκλογικό σώμα. Ωριμότητα ή οργή και αγανάκτηση;
"Θέλουμε να δώσουμε ζωή σε μικρότερο κόμμα και να ρίξουμε ψήφο εκδίκησης στα μεγάλα κόμματα που μας έφτασαν στον πάτο", αναφέρει η κυρία Κατερίνα από τη Χαλκίδα.
Με το φάντασμα της ανεργίας να στοιχειώνει τις φιλοδοξίες τους, ο Θανάσης, φοιτητής Φιλολογίας και η νεαρή συμφοιτήτριά του Πόπη συμμερίζονται την άποψη ότι μια λάθος επιλογή του εκλογικού σώματος θα μπορούσε να θέσει τη χώρα μας εκτός Ε.Ε., ενώ συμφωνούν ότι: "Μας προβληματίζουν άλλα πιο σημαντικά θέματα από το ποιος θα κερδίσει στις εκλογές. Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε".
Στον αντίποδα, ο κύριος Αρτέμης που ζει και εργάζεται ως φωτογράφος στην πόλη της Χαλκίδας, έχει σταθμίσει την πολιτική κατάσταση. "Εδώ που φτάσαμε, μόνο η ΝΔ μπορεί να αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας προς το καλύτερο".
Να σημειωθεί ότι στην Εύβοια, η ανεργία το τελευταίο διάστημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με το επίσημο ποσοστό να ξεπερνά το 20%. Στους νέους ηλικίας 18 έως 34, η Εύβοια βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταθλητές - νομούς, με ποσοστό που αγγίζει το 55%.
Εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο (ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ, ΔΑΡΙΓΚ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΕΜΠΟ, ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ), με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μακρύς κατάλογος ανέργων, ο οποίος καθημερινά εμπλουτίζεται.
Οι πτηνοτροφικές μονάδες στενάζουν υπό το ζυγό της κρίσης και ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες υπολειτουργούν, φέροντας ολοένα και περισσότερους εργαζομένους αντιμέτωπους με τον εφιάλτη των μειώσεων σε μισθούς, της αύξησης των ωραρίων και της εκ περιτροπής εργασίας.


Τι θα ψηφίσουν πολίτες στην Εύβοια από News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...