Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι ιδιοκτήτες πολυτελών ΙΧ- Τι ανακάλυψαν στη Θήβα

Οι ιδιοκτήτες περίπου 40.000 αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού -άνω των 2700 κ.ε.- μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομιών περίπου 6.000 έως 7.000 εξ αυτών δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα που δεν δικαιολογούν την απόκτηση των συγκεκριμένων πανάκριβων οχημάτων, ανάμεσα στα οποία πολυτελή ΙΧ, τζιπ μέχρι Φεράρι και Πόρσε.

Μάλιστα προ μερικών ημερών υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν στην Θήβα μία διθέσια Φεράρι 4664 κυβικών εκατοστών, κόστους άνω των 200.000 ευρώ όπου ιδιοκτήτης φερόταν αγρότης που δήλωνε έσοδα περίπου 30.000 ευρώ. Εκείνο που εντυπωσίασε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι η διθέσια Φεράρι είχε πινακίδες πολυτέκνου.

Μετά τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τις καταθέσεις στο εξωτερικό, το ΣΔΟΕ αναζητεί νέους τρόπους προκειμένου να εντοπίσει κραυγαλέες υποθέσεις φοροδιαφυγής και να αυθηθούν τα δημόσια έσοδα. Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελών του ΣΔΟΕ, θα αρχίσει ηλεκτρονική αναζήτηση και διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων των ιδιοκτητών ΙΧ κυβισμού άνω των 2700 κ.ε.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ «θα πρόκειται για μία ταχύρυθμη συγκριτική διαδικασία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα βρούμε περισσότερα από 6.000 πολυτελή αυτοκίνητα όπου οι ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, αναντίστοιχα με την κατοχή αυτοκινήτων τέτοιου μεγάλου κυβισμού. Από εκεί και πέρα θα εστιάσουμε τον φορολογικό μας έλεγχο στους συγκεκριμένους κατόχους των ΙΧ, αρχίζοντας με αυτούς που έχουν τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και δηλώνουν αντιστρόφως ανάλογα εισοδήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...