Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Λιβαδιά: Απατεώνες άρπαζαν λεφτά για δήθεν επενδύσεις με ανεμογεννήτριες

Κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας εκμεταλλευόμενο το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική) εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδιάς.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ένα 22χρονο, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί τους ηλικίας 43 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από τις αρχές του 2012 είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.

Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και καταρτίζοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθούντων αλλά και συγγενών τους, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν στη συνέχεια ότι κατέθεταν αιτήματα προς τη ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.

Μάλιστα, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να πείσουν τους παθούντες για τη «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, τους γνωστοποιούσαν ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από τη ΔΕΔΔΗΕ και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Ανδρου και στην περιοχή της Αρτας, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, έξι περιπτώσεις απάτης στις περιοχές της Λιβαδιάς Βοιωτίας, Αυλίδας Εύβοιας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 89.250 ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων, αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εγγράφων.

Σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδιάς ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδιάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Παρασκευή στον Ανακριτή Λιβαδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...