Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Οινόφυτα: «Χτύπημα» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων


Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 44 και 38 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, στις 20.35, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 44χρονο να κινείται πεζός στην περιοχή των Οινοφύτων και έπειτα από έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 70 κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε 10 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είχε προμηθευθεί τα λαθραία τσιγάρα λίγο νωρίτερα από 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη, επίσης στην περιοχή των Οινοφύτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 700 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και στα οποία δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους. Παράλληλα, στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Τα πακέτα θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...