Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ολυμπιονίκης Πυγμάχος την Δευτέρα στην Παραλία Διστόμου

Στους μαθητές όλων των βαθμίδων και τους κατοίκους της περιοχής θα μιλήσει την Δευτέρα 13 Μαΐου στην Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια) σε μεγάλη, ανοιχτή, εκδήλωση ο Ολυμπιονίκης/Πρωταθλητής Πυγμαχίας Γ. Στεφανόπουλος. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Αθλητική Ψυχαγωγική Λέσχη ''Μεδεών'', εχει θέμα την σημασία του Αθλητισμού στην εποχή μας και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης που θα μιλήσει σχετικά, θα έχει την ευκαρία να αναφερθεί και στο άθλημά του, την Πυγμαχία.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠΠΟΣ, στην Πλατεία Ασπρων Σπιτιών και φυσικά είναι ανοιχτή, εκτός από τους μαθητές και σε όλους/ες τους πολίτες του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας.


Ελληνικά: Ο Γιώργος Στεφανόπουλος το 2010
 Ο Γιώργος Στεφανόπουλος (Photo credit: Wikipedia)
Ποιός ειναι
Ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής πυγμάχος Στεφανόπουλος Γιώργος γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1962 στο Περιστέρι, Αττικής , είναι πρώην ερασιτέχνης πυγμάχος κατηγορίας Βαρέων Βαρών και νυν ενεργός προπονητής πυγμαχίας στο Αριστοτέλειο Γ.Σ.Π Πυγμαχίας.
Στα 16 του αποφασίζει να ξεκινήσει γυμναστική με βάρη, μαθαίνει ότι στον Πανελλήνιο Γ.Σ. υπάρχει μια αίθουσα με βάρη, όπου μπορείς να γυμνάζεσαι δωρεάν. Σε αυτήν την αίθουσα με τα βάρη δεν έφτασε όμως ποτέ, γιατί αναζητώντας την μες στο χώρο του Πανελλήνιο Γ.Σ., πέρασε τυχαία μπροστά από την αίθουσα της πυγμαχίας όπου και δεν ξανάφυγε ποτέ. Η ενασχόλησή του με την πυγμαχία κρατήθηκε από τον ίδιο ως επτασφράγιστο μυστικό, το οποίο αποκάλυψε ενάμιση χρόνο αργότερα κι ενώ είχε ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος.
Η πορεία στα Ring

Δικαίως χαρακτηρίστηκε από τον ελληνικό και διεθνή τύπο ως ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος, αφού πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, του Λος Άντζελες το 1984, της Βαρκελώνης το 1992 και και του Σίδνεϊ το 2000 (τιμητική πρόσκληση ως εκπρόσωπος του Σ.Ε.Ο.) κέρδισε ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, χρυσό ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και τρία χρυσά σε Βαλκανικούς Αγώνες , διακρίσεις που, δυστυχώς για την ελληνική πυγμαχία, δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να προσεγγίσει κάποιος από τους μεταγενέστερους αθλητές.
Επίσης σε 23 συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις κέρδισε 12 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Είναι από τους λίγους πυγμάχους στον κόσμο που αναδειχθεί επί 14 συναπτά έτη πρωταθλητής στη χώρα του. Έχει αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο kick-boxing. Βρέθηκε αντίπαλος με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας πυγμαχίας όπως ο Γιανγκ, ο Μαύροβιτς , ο Σαβόν και δεν έχει δεχθεί ούτε μια φορά στην καριέρα του χτύπημα νοκ-άουτ.
Η αναγνώριση

Γι΄ αυτήν την αξεπέραστη μέχρι και σήμερα πετυχημένη καριέρα του, που συνδύασε κορυφαίες νίκες και ήθος ,το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας πυγμαχίας αλλά και ευρύτερα του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού. Αξιοσημείωτο είναι, ότι όλες αυτές τις διακρίσεις, τις πέτυχε στα δύσκολα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού, που τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά από τα σημερινά, τότε που η συμμετοχή και μόνο σε ολυμπιάδα, θεωρείτο κορυφαίο γεγονός για τη χώρα μας. Καθοριστικό γεγονός στην καριέρα του θεωρεί τη γνωριμία του με τον, επί σειρά ετών προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών, Λευτέρη Λιβάδη, αφού από τη συνεργασία τους και μετά, η καριέρα του απογειώθηκε. Ο Γιώργος Στεφανόπουλος είναι τελειόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α., είναι μέλος του Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών), είναι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος στο Ε.Α.Κ.Ν., έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας παίδων και γυναικών, προπονητής της ομάδας των ανδρών του συλλόγου του Πανελληνίου Γ.Σ. αλλά και Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Ολυμπιακό γραφείο του δήμου Περιστερίου, όταν ανακηρύχθηκε Ολυμπιακή Πόλη Πυγμαχίας για την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και είναι ιδρυτής του Αριστοτέλειου Γ.Σ.Π Πυγμαχίας .

Τιμητικές Διακρίσεις

Το 2012 ο Δήμος Περιστερίου μετονόμασε προς τιμήν του το Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας σε «Γιώργος Στεφανόπουλος» αποτίοντας φόρο τιμής στον μοναδικό εν ζωή πυγμάχο αθλητή που δέχεται τέτοια τιμή.

Συγγραφική δραστηριότητα

Το 2012 Ο Γιώργος Στεφανόπουλος προχωράει στην έκδοση του βιβλίου Μια ζωή σαν Ring που αναφέρεται σε σημαντικές πτυχές της ζωής του καθώς και της Ελληνικής πυγμαχίας.

Οικογένεια

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
ΣΧΕΤΙΚΑ :
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82
http://www.medeon-ac.gr/
ΒΙΝΤΕΟ:http://www.youtube.com/watch?v=JJPcNWyWegI
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...