Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Συντήρηση και λειτουργία σήραγγας Τυμφρηστού στην ΕΟ 38 Λαμίας – Καρπενησίου - Αγρινίου», που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Περιφέρειας με 800.000 €.

Σκοπός του  έργου είναι η παροχή υπηρεσιών  και εργασιών για την λειτουργία, τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας, για να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η σήραγγα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του έργου για την βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι και «πύλη εισόδου» σε υψόμετρο 1.050 μέτρα και σε απόσταση 8 χιλιόμετρα προς το Καρπενήσι.

Οι εργασίες συντήρησης και  λειτουργίας αφορούν τόσο την  ίδια τη σήραγγα μήκους 1.360 μέτρων, καθώς  και τις εκατέρωθεν προσβάσεις μέχρι απόσταση 1.000 μέτρων από κάθε μέτωπο. Στα τμήματα αυτά έχουν τοποθετηθεί εγκαταστάσεις, όπως φωτεινοί σηματοδότες, συστήματα ελέγχου ύψους των οχημάτων, ιστοί φωτισμού, πινακίδες κ.λ.π. ενώ παράλληλα βρίσκονται και τα κτίρια ελέγχου και εξοπλισμού της σήραγγας.

Επιπλέον οι εργασίες θα αφορούν και τα παράλληλα έργα, όπως οδοί εξυπηρέτησης, κόμβοι, αποχετευτικά συστήματα, φρεάτια, τάφροι, κ.λ.π που σχετίζονται με τη λειτουργία της σήραγγας και του οδικού άξονα εκατέρωθεν αυτής.

Ακόμα, πέρα από  την αποκατάσταση βλαβών και φθορών και την συντήρηση του εξοπλισμού, εξασφαλίζεται ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας της σήραγγας με επι τόπου προσωπικό σε 24ωρη βάση.

Είναι λοιπόν προφανές, πως  η σύμβαση συντήρησης και λειτουργίας της σήραγγας του Τυμφρηστού, αποτελεί μια σημαντική τεχνική παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου και της ασφάλειας της κυκλοφορίας μεταξύ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, με στόχο τη διευκόλυνση της προσπέλασης των κατοίκων, των επισκεπτών και των διερχόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...