Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Περιφέρεια Στερεάς: Η ΛΑΡΚΟ είναι βιομηχανία στρατηγικής σημασίας

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ θέλουμε να τονίσουμε τα εξής :

- Ζητήσαμε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσάλτα Γρηγόριο να υπογράψει άμεσα την παράταση των σχετικών αδειοδοτήσεων, οι οποίες λήγουν 30/6/2012 έτσι ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

--- Υπενθυμίζουμε ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δεν έχει αρμοδιότητα για την έκδοση των αδειοδοτήσεων, η οποία ανήκει αποκλειστικά στον Υπουργό Περιβάλλοντος.

-  Τονίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι βιομηχανία στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και ιδιαίτερης σημασίας για την οικονομία της Περιφέρειάς μας. Συνεπώς θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης σε ότι αφορά την λειτουργία της εταιρείας.

- Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει διάλογος στον οποίο θα συμμετέχουν : η νέα Κυβέρνηση, οι Φορείς της Αυτοδιοίκησης, η Διοίκηση της Εταιρείας , οι Βουλευτές της Περιφέρειας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ καθώς επίσης και κάθε άλλος αρμόδιος Φορέας , με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον , την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...