Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνη»

 Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δίκτυο Δήμων - Πόλεων με Λίμνη» - «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013», ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου και...
ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Πέτραινας, θα παραστούν το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Λιδωρίκι, όπου θα πραγματοποιηθεί σχετική ημερίδα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος, στην οποία θα παραβρεθούν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ίδρυση «Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες».

Κομβικοί στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν την προστασία των υδάτινων πόρων, και ιδιαίτερα των λιμνών, η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης με άλλους Δήμους της Ελλάδας, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών.

Η δημιουργία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνη γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος, στα όρια του οποίου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες τεχνητές λίμνες, η λίμνη του Μόρνου, βασικός τροφοδότης της Αθήνας με πόσιμο νερό.

Στην προσπάθειά αυτή συμπράττουν Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Οι Δήμοι Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Καστοριάς, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων και ο Δήμος Θηβαίων, στα διοικητικά όρια του οποίου συμπεριλαμβάνεται η λίμνη «Υλίκη».

Στην εκδήλωση - ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί για μια πρώτη συζήτηση, θα καταγραφούν αρχικά οι κοινές θέσεις και θα διαμορφωθεί το ιδρυτικό καταστατικό του δικτύου, προκειμένου στη συνέχεια, αφού ενημερωθούν τα συλλογικά όργανα των Δήμων, να υπογραφεί το καταστατικό και να προχωρήσει η λειτουργία του Δικτύου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...