Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο Υπουργός Εσωτερικών στο ετήσιο Μνημόσυνο Μνήμης για τη σφαγή του Διστόμου

Ο Υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Αντώνης Μανιτάκης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στο ετήσιο Μνημόσυνο Μνήμης για τους 218 κατοίκους του Διστόμου που σφαγιάστηκαν από τα γερμανιξκά στρατευματα κατοχής που θα γίνει την Κυριακή 10 Ιουνιου στην Μαρτυρική κωμόπολη της Βοιωτίας.Από τις Ενοπλες Δυνάμεις θα παραστεί ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστρατηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

:Ο κ.Αντώνης Μανιτάκης γεννήθηκε (1944), μεγάλωσε και σπούδασε Νομικά στην Θεσσαλονίκη. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, Υφηγητής Συνταγματικού Δικαίου(1981), εξελέγη το 1982, καθηγητής στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Δίδασκε, μέχρι το 2011 Συνταγματικό Δίκαιο, Πολιτειολογία και Δικαστικό έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων στην ίδια Σχολή, της οποίας διετέλεσε Κοσμήτορας, 1989-1991 και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών 2004-2011. Έχει διδάξει, ως επισκέπτης καθηγητής, στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισιού VII, της Ναντ και της Ρώμης και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις Η.Π.Α.Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος της Ομίλου συνταγματολόγων ‘Αριστόβουλος Μάνεσης’.

Ως ομότιμος, διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοσίου Δικαίου και επιβλέπει διδακτορικές διατριβές στο πλαίσιο του προγράμματος του τρίτου κύκλου σπουδών.

Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Ξανθόπουλου- Πνευματικού», (2007). Έχει ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-1999). Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος της Ένωσης Συνταγματολόγων «Αριστόβουλος Μάνεσης».

Κυριότερα έργα του στα ελληνικά: «Συνταγματικό Δίκαιο, Ι, Σάκκουλας, Θεσσαλονίκη, 2004», «Οι σχέσεις της εκκλησίας με το κράτος-έθνος» (Νεφέλη 2000), «Το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα αντιμέτωπο με την εθνική και λαϊκή κυριαρχία», (Παπαζήση, 2004), «Τι το κύριον της Πολιτείας εστίν», (Σάκκουλας, 2008). Και τρία εγχειρίδια: «Τι είναι κράτος», «Τι είναι Σύνταγμα», (2007), «Τι είναι πολίτευμα», Σαββάλας (2009).  
 
Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς κατάγεται από το χωριό Καρυά Ολύμπου και γεννήθηκε στην Αυλίδα Χαλκίδος, ενώ πριν εισαχθεί στην Σχολή Ευελπίδων ήταν αθλητής ομάδων της Βοιωτίας.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978, ως Ανθυπίλαρχος Τεθωρακισμένων.

Έχει υπηρετήσει σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος και έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια Διοικήσεως μέχρι και το επίπεδο Μεραρχίας.

Συγκεκριμένα υπηρέτησε ως Διοικητής:

-Υπομονάδας στην 1η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΑΜΧ-30) στον Έβρο, επί 4 έτη.

-Μονάδος στην 26η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (LEOPARD) της ΧΧIV ΤΘΤ επί 2 έτη.

-Ταξιαρχίας Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων επί 1 έτος στην Αυλώνα Αττικής.

-80 ΑΔΤΕ επί 1 έτος στην Περιοχή του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

-95 ΑΔΤΕ επί 1έτος στην περιοχή του Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Έχει υπηρετήσει ως Επιτελής, σε διάφορες θέσεις όπως Δντής 3ου ΕΓ Ταξιαρχίας (ΧΧIV ΤΘΤ), Επιτελής 3ου ΕΓ Μεραρχίας (95 ΑΔΤΕ), Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ, Επιτελάρχης της ΑΣΔΕΝ.

Διετέλεσε Δντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΣ επί 1 έτος.

Είναι Πτυχιούχος Αλεξιπτωτιστής από το 1979.

Είναι Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα για το βαθμό του, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Γνωρίζει Αγγλικά και συμμετείχε σε αποστολές του Στρατού στο εξωτερικό.

Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Ζιαζιά , με την οποία έχει δύο παιδιά. Την Έλενα Ζιαζιά 27 ετών πτυχιούχο της Φαρμακευτικής Αθηνών και το Γεώργιο Ζιαζιά πτυχιούχο της ΑΣΟΕ του Τμήματος Πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...