Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

O 13χρονος από την Ιτέα που νίκησε τη λευχαιμία και έζησε το όνειρο του Euro!

Μία συγκινητική ιστορία έκρυβε η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Ρωσία στο Euro 2012. Ο πιτσιρικάς που έδωσε τη μπάλα στο Σουηδό διαιτητή είναι Έλληνας, βρέθηκε στην Βαρσοβία μέσω του Κάνε Μια Ευχή και ήταν αυτός που με το άγγιγμα του, έφερε γούρι στην Εθνική ομάδα.

Ο Στράτος Χριστοδούλου είναι η "μασκότ" της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο μικρός από την Ιτέα πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, βγήκε νικητής και ήταν ο πρώτος που άγγιξε τη μπάλα πριν τον αγώνα της Ελλάδας με την Ρωσία.

Ο πιτσιρικάς μίλησε στην εφημερίδα Τα Νέα και περιέγραψε τα συναισθήματα του: "Ντρεπόμουν. Είχα τρακ. Πρώτη φορά βγήκα μπροστά σε τόσο κόσμο."

Ο Σταύρος δεν γνώρισε ότι θα ήταν αυτός που θα έδινε τη μπάλα. Το έμαθε λίγη ώρα πριν τη σέντρα όταν κλήθηκε στην πρόβα.

Ο νεαρός άκουσε τους παίκτες της Εθνικής λίγο πριν μπουν στο γήπεδο. "Άντε να τελειώνουμε να πάμε για κανά κοψίδι", φώναζε ο "χρυσός" σκόρερ, Γιώργος Καραγκούνης. "Πάμε γερά παιδιά" έλεγαν οι υπόλοιποι διεθνείς.

Το 2009, σε ηλικία 10 ετών, ο Στράτος Χριστοδούλου δοκιμάστηκε 3 φορές στην ΑΕΚ. Ο Τόνι Σαβέφσκι είχε διακρίνει το ταλέντο του και θέλησε να τον κρατήσει στις ακαδημίες. Ο πιτσιρικάς είναι Ολυμπιακός και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φορέσει φανέλα άλλης ομάδας. Έπεισε τον πατέρα του να τον πάει στον Πειραιά.

"Κι εκεί τον κράτησαν, γιατί θεώρησαν ότι ήταν ταλέντο. Μας ζήτησαν να πάμε να κάνουμε ιατρικές εξετάσεις για να τον γράψουν στις παιδικές ομάδες. Εκεί διαγνώστηκε ότι έπασχε από λευχαιμία", διηγείται ο πατέρας του μικρού.

Ο Στράτος βρέθηκε στο νοσοκομείο να παλεύει για τη ζωή του: "Όταν έκανα τη μεταμόσχευση είχε έρθει ο Νίκος Λυμπερόπουλος και έμεινε μαζί μου στο δωμάτιο. Μιλούσαμε για δύο ώρες" θυμάται ο Στράτος.

Ο μικρός είχε κάνει τρεις ευχές μέσω του Κάνε Μια Ευχή. Η πρώτη ήταν να παρακολουθήσει αγώνα της Μπαρτσελόνα. Η δεύτερη να δει ματς της Εθνικής ομάδας και η τρίτη να φτιάξουν το δωμάτιο του και να μοιάζει με γήπεδο.

"Τελικά αυτό που συνέβη ήταν το καλύτερο. Πρέπει να σας πω ότι δε το περίμενα" λέει ο πατέρας του μικρού. Ο Στράτος έζησε το όνειρο του, είναι πλέον υγιής και αγωνίζεται στον Αστέρα Ιτέας. Το άγγιγμα του στη μπάλα, έδωσε τύχη και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...