Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα στη Λαμία ο Τάσος Κρομμύδας, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων ολοκληρώνοντας έτσι τη διήμερη περιοδεία στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

Την Κυριακή το πρωί, κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων με τον Τάσο Κρομμύδα και τους υποψηφίους Χριστίνα Κοττώρη, Στέφανο Σταμέλλο, Γιάννη Μαχαίρα και Θοδωρή Δημητρόπουλο, παραβρέθηκε στο Δίστομο στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 68 χρόνια από τη σφαγή. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν και είχαν επαφές με πολίτες στην Αντίκυρα, τη Λειβαδιά, το Λεοντάρι, την Κάτω Τιθορέα, την Ελάτεια, την Τιθορέα, την Αμφίκλεια και τη Λαμία.
Στη Συνέντευξη Τύπου ο Τάσος Κρομμύδας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε επιλογές που σε μεγάλο βαθμό θα διαμορφώσουν τις προοπτικές της για τις επόμενες δεκαετίες. Δυστυχώς όμως το επίπεδο του προεκλογικού δημόσιου διαλόγου δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις: Η πόλωση και ένταση περισσότερο θυμίζει τη δεκαετία του 80 ενώ τα κόμματα ακόμα διστάζουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, έχοντας καταδικάσει από την πρώτη στιγμή το Μνημόνιο, τονίζαμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου πως το πραγματικό δίλημμα δεν είναι απλά το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Μνημόνιο. Στις εκλογές αυτές τονίζουμε πως δεν αποφασίζουμε για ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ. Το πραγματικό ζητούμενο των εκλογών πρέπει να είναι η επόμενη μέρα, η πραγματική οικονομία και ο προσανατολισμός της.
Θέλουμε ευρώ σε μια Ελλάδα πραγματική ευρωπαϊκή χώρα και δε θυσιάζουμε τίποτα από τα δύο. Η προφανής πλέον ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης φανερώνει και την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, πέρα από την Κομισιόν και τις εθνικές κυβερνήσεις, όπως προτείνουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι. Για εμάς το ευρώ είναι εργαλείο και όχι σημαία: Σημαία για μας είναι μια Ευρώπη με βαθιά πολιτική και οικονομική ενοποίηση, με κοινωνική συνοχή και προστασία της βιωσιμότητας.
Τονίζουμε πως ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ, πέρα από τον ιστορικό συμβολισμό της, θα συμπιέσει δραματικά την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ενώ θα ενίσχυε συγκριτικά τα γκρίζα συμφέροντα που έχουν μεταφέρει τις περιουσίες τους στο εξωτερικό. Μια τέτοια έξοδος όμως δεν μπορεί να προέλθει μόνο από αντιμνημονιακές πλειοδοσίες που θα οδηγήσουν σε οικονομική κατάρρευση. Φοβόμαστε πως η έξοδος από το ευρώ μπορεί να αποτελέσει και κορύφωση του Μνημονίου, όχι αναίρεσή του. Σε αυτό συνηγορούν τόσο οι εντελώς μη ρεαλιστικοί δημοσιονομικοί στόχοι όσο και η προτεραιότητα των δανειστών μας στην αποπληρωμή του χρέους.
Στις εκλογές αυτές, οι πολίτες πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στους εμπόρους φόβου και στους εμπόρους ελπίδας και να επιλέξουν προτάσεις διεξόδου. Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους μπορεί να κάνει τη διαφορά στις κυβερνητικές λύσεις. Εναλλακτική κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει μόνο με τους Οικολόγους Πράσινους στη Βουλή. Ποιον θα ήθελαν οι πολίτες να είναι ο μετεκλογικός κυβερνητικός ρυθμιστής στη νέα Βουλή; Τον κ. Βενιζέλο ή τους Οικολόγους Πράσινους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...