Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΜΗ: Εκατοντάδες γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν από τους γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκστρατεία που πραγματοποίησε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στην Κύμη Ευβοίας η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Κύμης «Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ».

Εκατοντάδες γυναίκες της Εύβοιας παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση , ενώ 227 προσήλθαν και εξετάστηκαν δωρεάν από τους γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

«Η μεγάλη προσέλευση των γυναικών μας εξέπληξε ευχάριστα, πράγμα που δείχνει πως οι γυναίκες της επαρχίας θέλουν να ενημερώνονται για θέματα υγείας που τις αφορούν και ταυτόχρονα δείχνουν εμπιστοσύνη στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας» αναφέρει η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ειδική Μαστολόγος κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και πρόσθεσε πως «Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε και η δραστήρια Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κύμης «Η Λιανή Άμμος», κ. Βιβή Παπαθανασίου».

Οι 227 γυναίκες υποβλήθηκαν σε εμπεριστατωμένη κλινική εξέταση μαστού και υπερηχογράφημα μαστών , ενώ σε 55 περιπτώσεις πάρθηκε έκκριμα για κυτταρολογική εξέταση.

Στην ομάδα των γιατρών της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας εκτός από την πρόεδρο την κ Μουζάκα συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ Βασίλης Γεωργούντζος, ακτινολόγος διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», η κ Αλεξάνδρα Νικήτα ,Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ακτινολόγος επιμελητής Α΄ του τμήματος Μαστογραφίας του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" , η κ Σμαράγδα Βενέτη, κυτταρολόγος διευθύντρια του κυτταρολογικού τμήματος της μαιευτικής Κλινικής "ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΛΗΤΩ" και η εθελόντρια κ Ηλέκτρα Ζωγράφου.

Μετά το τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης , που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου και στην οποία μίλησαν οι κυρίες Μουζάκα και Νικήτα μοιράστηκαν μετά από κλήρωση πέντε λευκώματα των 30χρόνων δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και δυο βιβλία της προέδρου με τίτλο «ΤΟΛΜΗΣΕ» του εκδοτικού οίκου Φερενίκη.Xορηγός επικοινωνίας και σε αυτή την εκδήλωση ήταν η η οποία στηρίζει το επιστημονικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και του ειδικότερου ενδιαφέροντός της για την υγεία, ενώ το μηχάνημα των υπερήχων ήταν προσφορά της εταιρείας PHILLIPS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...