Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλήψεις για «φρουτάκια» και παράνομα στοιχήματα αγώνων ποδοσφαίρου στη Λαμία

Τρία άτομα συνελήφθησαν, στην Λαμία, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Νόμου Περί Παιγνίων.

Συγκεκριμένα αστυνομικός του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, πήγε στο κατάστημα του  34 χρονου ιδιοκτήτη, προσποιούμενος τον πελάτη και πόνταρε χρηματικό ποσό σε παράνομο στοίχημα, για ποδοσφαιρικό αγώνα προκαθορισμένης απόδοσης μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, εντός του καταστήματος διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή με το τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια», με ενσωματωμένο κερματοδέκτη.

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο προσωρινά υπεύθυνος και ένα άτομο που εκείνη την ώρα έπαιζε.

Κατασχέθηκαν οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για τα στοιχήματα και τα «φρουτάκια», καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, η ποινή που προβλέπεται είναι κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια.

Όταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά μηχάνημα. Τέλος, για εκείνον που μετέχει σε παιχνίδια που διοργανώνονται χωρίς άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών καθώς και  με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...