Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα πρώτο θέμα στην Daily Mail για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πρώτο θέμα είναι η χώρα μας στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας DailyMail με αφορμή την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το εκτενές δημοσίευμα αναφέρεται στα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και την στροφή 180 μοιρών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ η οποία προσπαθεί να κρατήσει την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης.

Αφού αναφέρεται στην αλλαγή πλεύσης του Βερολίνου ως προς το Grexit, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές παραδέχθηκαν την αποστολή ειδικού κλιμακίου το οποίο ερευνά το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων τις οποίες υπολογίζει σε «κάποια εκατομμύρια».

Μάλιστα, παρατίθενται οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των δικαιωμάτων της για αποζημίωση για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι Ναζί.

Σύμφωνα πάντα με την βρετανική εφημερίδα, η Ελλάδα διεκδικεί τα ποσά αυτά υποστηρίζοντας πως υποχρεώθηκε να δεχθεί «ασύμφορους όρους» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Γερμανία τη δεκαετία του '50.

Αναλυτικά το άρθρο της DailyMail εδώ.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...