Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Λαμία: Οι αθίγγανοι απειλούν να κάψουν την Ανθήλη - Φόβοι για νέα επεισόδια!

Επεισόδια απειλήθηκαν και πάλι πριν από λίγη ώρα στην κοινότητα της Ανθήλης μεταξύ κατοίκων και αθίγγανων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους όταν άκουσαν την καμπάνα να χτυπάει και να τους καλούν... με τα μεγάφωνα σε κινητοποίηση.
Οι πληροφορίες έλεγαν ότι συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός αθίγγανων και ότι απειλούν να κάψουν το χωριό, ενώ κάποιοι είπαν ότι πυροβολούσαν στον αέρα, όπως και χθες βράδυ.

Οι κάτοικοι έκλεισαν και αυτοί τον δρόμο με τα τρακτέρ, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν από την αστυνομία να ελέγξει τους αθίγγανους αν οπλοφορούν και ζήτησαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή τους.

Οι αθίγγανοι από την πλευρά τους είπαν στους αστυνομικούς ότι πληροφορήθηκαν πως έρχεται λεωφορείο με Χρυσαυγίτες στην Ανθήλη για να τους επιτεθούν και γι΄ αυτό κάλεσαν σε βοήθεια και άλλους.

Ο αστυνομικός Διευθυντής Φθώτιδας Κώστας Νικολάου έκανε αυστηρές συστάσεις και προς τις δύο πλευρές, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες για τους πρωτεργάτες της όποιας δυσάρεστης εξέλιξης υπάρξει.

Το πρωί το τοπικό συμβούλιο μαζί με τον δήμαρχο επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος προς όλες τις κατευθύνσεις για να απομακρυνθούν όσοι από τους ρομά, βρίσκονται παράνομα στην περιοχή της Ανθήλης.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και κανείς δεν ξέρει ανά πάσα στιγμή τι μπορεί να προκύψει. Οι κάτοικοι της Ανθήλης μιλώντας στο LamiaReport ζητούν να σταματήσει επιτέλους η ανοχή της πολιτείας απέναντι στους ρομά γιατί δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση στο χωριό τους.
LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...