Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Περγαντάς: Αυτά τα παιδιά, σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Κλέαρχος Περγαντάς σε μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρει:

"Όπως κάθε φορά, η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι μια καινούργια αρχή για τους μαθητές, τους δάσκαλους και τους καθηγητές που θα βαδίσουν μαζί το δρόμο της γνώσης και της μάθησης. Ένα δρόμο πλούσιο σε εμπειρίες και συναισθήματα, ένα δρόμο που καλλιεργεί προσδοκίες, δημιουργεί στόχους και χαράζει το μέλλον.

Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή γενιά των νέων δοκιμάζει τα βήματά της σε μια μεταβατική και δύσκολη εποχή. Αυτή η γενιά, τα νέα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες και σύνθετες προκλήσεις με τα δικά τους οράματα, με τη δική τους ευαισθησία, με τις δικές τους αξίες. Αυτά τα παιδιά, σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο.

Το σχολείο δεν είναι πια ο στατικός στίβος στους αγώνες της γνώσης. Είναι ένα δυναμικό πεδίο, που αναζητά νέους τρόπους, νέες μεθόδους, νέα μέσα για να διαμορφωθεί μια παιδεία με κέντρο τον άνθρωπο. Το σχολείο είναι ο χώρος που αναπτύσσονται δυνατότητες, αποκτώνται οι γνώσεις κι αναδεικνύονται θεμελιακές κοινωνικές αρχές : ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη. Από τη σχολική εκπαίδευση οικοδομούνται τα θεμέλια για να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να ανταγωνιστεί άλλες κοινωνίες.

Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη και δημιουργική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...