Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Μεθοδεύουν αντιδημοκρατική εκτροπή κατά των Περιφερειών"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την ακόλουθη πολιτική απόφαση:
«H στοχευμένη και καιροσκοπική επίθεση που μεθοδεύεται ενάντια στις Περιφέρειες της χώρας από την Κυβέρνηση, θα μας βρει ως αιρετές Περιφέρειες απέναντι.
Η προσπάθεια ευτελισμού του Περιφερειακού  Συμβουλίου απομειώνει τον ίδιο τον θεσμό και εξυπηρετεί πολιτικές στοχεύσεις, που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μιλήσει  ξεκάθαρα.
Αν έχει την τόλμη να πει απερίφραστα  ότι επιδιώκει την κατάλυση του  θεσμού, που έχει συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην εθνική προσπάθεια, ας το πράξει.
Θα πρόκειται ωστόσο για μια κατάργηση, η οποία  θα υπακούει στη λογική του πολιτικού  κατεστημένου για αυτοσυντήρηση, ενώ ταυτόχρονα, θα διαψεύδει τις μεγαλόπρεπες και άνευ ουσίας ρητορείες όσων δημόσια αναφέρονται στις Περιφέρειες, «ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που απεργάζονται ιδιοτελή σχέδια για την κατάργησή τους.
Οι Περιφερειακές Αρχές  της χώρας είμαστε εκλεγμένες από τον Ελληνικό λαό και δεν  θα επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση  την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή.
Το άλλοθι της Τρόικας και  των δήθεν απαιτήσεών της καθρεφτίζει  είτε την ανικανότητα της πολιτικής  ηγεσίας, είτε την λυσσαλέα μάχη του αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι Εκπρόσωποι των Περιφερειών είμαστε  αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε  το θεσμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...