Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στην Άμφισσα

Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή της Φωκίδας από τον σύλλογο « οι Άγιοι Ανάργυροι». Μέχρι στιγμής, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εκτιμούν ότι η συμμετοχή αιμοδοτών είναι μεγάλη , γεγονός που τους ικανοποιεί ιδιαίτερα, αφού πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία βοηθάει τον συνάνθρωπο τη δύσκολη στιγμή.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1993 από με σκοπό την προαγωγή της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και επί 19 χρόνια οργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες ,πάντα με την άψογη βοήθεια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας ΓΝΑ αλλά και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων.

Από το 2002 μέχρι σήμερα αποτελεί ενεργό μέλος της ΠΟΣΕΑ συμμετέχοντας στις Λαμπαδηδρομίες της.

Το 2003 πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) και εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Το 2004 βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση από τον Υπουργό Υγείας. Το 2005 βραβεύτηκε από το Γεν. Νοσοκομείο Άμφισσας για την πολυετή προσφορά του. Το 2008 υλοποίησε με επιτυχία το Σχέδιο Δράσης για Μ.Κ.Ο- Β. Κύκλος του Υπ. Απασχόλησης με τίτλο «Ευαισθητοποίηση του κοινού και προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Άμφισσας ». Ειδικό φορητό μηχάνημα αξίας 5.000 ευρώ παραγγελία από το εξωτερικό, έγινε Δωρεά στην Αιμοδοσία του ΓΝΑ, από τον Σύλλογο .

To 2010 κορυφαία στιγμή του Συλλόγου ήταν η διοργάνωση με επιτυχία του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών της ΠΕΝΕΑ(18-28 χρονών) το οποίο έγινε στην Άμφισσα (19/20/21-03-10) με την μεγάλη βοήθεια της πρώην Νομαρχ. Αυτοδ/σης Φωκίδας αλλά και του Δήμου Άμφισσας ,του Γ.Ν. Νοσοκομείου Άμφισσας,
της εταιρείας S&B και άλλων φορέων και Συλλόγων.

To 2011 ιδρύθηκε και η Επιτροπή Δωρεάς οργάνων και Ιστών, σε ειδική εκδήλωση που έγινε τιμώντας τον επιστήμονα ιατρό κ. Αντώνη Λαγγουράνη, ενώ έγιναν και βραβεύσεις νέων αιμοδοτών.

Σημειώνεται ότι πάνω από 100 μέλη του συλλόγου είναι πια και δωρητές οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...