Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κτηνοτρόφοι της Γκιώνας: Οι λύκοι και η... ακρίβεια τους έχουν γονατίσει!


Sos εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Γκιώνας στη Φωκίδα. Οι ακριβές τιμές των ζωοτροφών και των φαρμάκων σε συνδυασμό με τις επιθέσεις λύκων το τελευταίο διάστημα έχουν «γονατίσει» οικονομικά πάρα πολλούς.

Όπως αναφέρουν ο Θύμιος και ο Νίκος Καραγιώργος στο zougla.gr, κρατούν την μονάδα τους με πολύ δυσκολία. Αν και τα ζώα τους είναι ελευθέρας βοσκής, αναγκάζονται συχνά να τα κλείνουν για πολλές ώρες στους στάβλους προκειμένου να γλιτώσουν από τις επιθέσεις αδίστακτων λύκων που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Όσον αφορά τα ήδη τραυματισμένα ζώα, η αγορά φαρμάκων για περίθαλψη κοστίζει ακριβά.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει άλλος κτηνοτρόφος της περιοχής χρειάζεται πολύ προσοχή ακόμα και για τους επισκέπτες του βουνού, αφού οι αγέλες των λύκων επιτίθενται ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα την εμφάνιση τους κάνουν τσακάλια και αλεπούδες. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κατάσταση έχει ενοχλήσει και τους κυνηγούς αγριογούρουνων της περιοχής αφού διατρέχουν και οι ίδιοι κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...