Τρίτη 9 Απριλίου 2013

"Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς" κατά Καρακικέ: Δεν μας εκπροσωπεί

Το "Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς" με ανακοίνωσή του αναφέρει  ότι "δεν εκπροσωπείται από τον Μάκη Καρακικέ" που ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος στην θέση του Κ. Κουρκούτη.

Η Ανακοίνωση:

"Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Αυτοδιοικητικού κινήματος, η παράταξή μας δεν εκπροσωπείται από τον Μ. Καρακικέ που ορκίσθηκε πρόσφατα, χωρίς να μας ενημερώσει και παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί σε διαδοχικές συνελεύσεις, λόγω κυρίως της υποστήριξης του στην ισοπεδωτική και νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.

Το Αυτοδιοικητικό κίνημα είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα πολιτών που συναντιούνται σε αγώνες που αναπτύσσονται στις περιοχές της Στερεάς και δημιουργούν δίκτυα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Συγκροτήθηκε και λειτουργεί από ενεργούς πολίτες με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Η συνέλευση αποτελεί το κυρίαρχο σώμα της παράταξης.

Η προγραμματική μας θέση για εναλλαγή των εκπροσώπων μας υλοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή που η περιφέρεια και η χώρα συνθλίβονται λόγω της μνημονιακής επέλασης. Η απώλεια του Κ. Κουρκούτη, που είχε επιλεγεί όπως και η Δέσποινα Σπανούδη μέσα από συνέλευση και οι αντιδημοκρατικές προβλέψεις του Καλλικράτη που αναγνωρίζουν τις περιφερειακές παρατάξεις μόνο ως εκλογικούς συνδυασμούς, δημιούργησαν τις συνθήκες που επέτρεψαν στον Μ. Καρακικέ να αγνοήσει τις αρχές που συνομολόγησε και να καταλάβει τη θέση του εκπροσώπου της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο. Τον καλούμε έστω και εκ των υστέρων να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή, θεωρώντας ότι δεν είναι τα αξιώματα που τιμούν τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι που τιμούν τα αξιώματα με τις αξίες και την συμπεριφορά τους.

Στους πολίτες που ψήφισαν το Αυτοδιοικητικό κίνημα και σε όλους όσους συναντηθήκαμε υποστηρίζοντας τους αγώνες τους στη διετία που προηγήθηκε, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες και παρούσες συνεχίζοντας να αγωνιζόμαστε, να παρακολουθούμε και να κρίνουμε όσα γίνονται στην Περιφέρεια. Να παλεύουμε μαζί για ένα καλύτερο, πιο φωτεινό μέλλον, με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη".

Ο Μάκης (Σεραφείμ) Καρακικές είναι Οδοντίατρος-Ορθοδοντικός, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. Της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (2003-2009). Στην ενασχόλησή του με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται και τρεις θητείες ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λιβαδιάς (1990-1992). Είχε εκλεγεί με το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...