Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κώστας Μπακογιάννης: "Γέφυρα ζωής" ο άξονας Λαμία - Καρπενήσι

Η  ημερίδα στο Καρπενήσι για τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ επανέφερε στην επικαιρότητα την κατασκευή και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Λαμίας - Καρπενησίου, που αποτελεί... εδώ και δύο δεκαετίες πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στην χθεσινή ημερίδα ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου χαρακτήρισε τον οδικό άξονα Λαμία - Καρπενήσι γέφυρα ζωής για ολόκληρη την περιοχή, τονίζοντας ότι προκειμένου να γίνει αυτό το τόσο σημαντικό έργο δέχεται να κάνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις σε άλλα έργα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη ο οδικός άξονας αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή και αν δεν ολοκληρωθεί δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση για τον τουρισμό και την προσέλκυση επισκεπτών στην ορεινή Ευρυτανία.

Για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου συμφώνησε και ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς δηλώνοντας ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να προχωρήσει ο συγκεκριμένος άξονας και να μετατραπεί σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Στερεάς Ελλάδας.

«Από τις Υπηρεσίες μας υλοποιείται η μεγάλη προτεραιότητα για την Ευρυτανία, η αναβάθμιση τμήματος του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την Ευρυτανία και φυσικά τη Φθιώτιδα, που αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των πολιτών. Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση τμήματος του συνδετήριου οδικού άξονα των δύο περιφερειακών ενοτήτων, έτσι ώστε σταδιακά με την διεκδίκηση της ολοκλήρωσης και της κατασκευής έργων σε όλο του το μήκος, ο δρόμος Λαμία – Καρπενήσι να μετατραπεί σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Στερεάς Ελλάδας.

Ήδη έχει ξεκινήσει η βελτίωση του τμήματος από την έξοδο του Καστρίου έως την έξοδο της Μακρακώμης, μήκους 9,6 χιλιομέτρων με παρακάμψεις Μάκρης και Μακρακώμης και ισόπεδους κόμβους, συνολικού προϋπολογισμού 30, 6 εκ. συμπεριλαμβανόμενων των απαλλοτριώσεων, μετακινήσεων δικτύων κοινής ωφελείας, καθώς και αρχαιολογικών ερευνών» δήλωσε ο κ. Περγαντάς.

Αναφορά στα όσα έχουν προηγηθεί για το έργο αυτό έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς σημειώνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι είχαν φροντίσει να γίνονται μελέτες χωρίς αντίκρισμα με αποτέλεσμα να χαθούν 3,5 δισ. χωρίς να προχωρήσουν τα έργα στον οδικό άξονα και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το έργο, ευελπιστώντας ότι μέχρι το 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το ορεινό τμήμα της Ευρυτανίας.

Υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου τάχθηκε και ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης λέγοντας ότι για να φτάσει κάποιος στα Άγραφα πρέπει να υπάρχει ο δρόμος Λαμία - Καρπενήσι.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...