Τρίτη 2 Απριλίου 2013

"Αναζήτηση εργασίας με αρωγό τη βιβλιοθήκη"

Έναρξη νέας υπηρεσίας σε βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας


Γυρίζει μόνος
στὰ χέρια του κλαδὶ ἀπὸ ἐλιὰ
γεμάτος πόνο χάνεται στὰ δειλινὰ
αἰσθάνεται
πὼς ὅλα χάθηκαν.
Μὴν  τοῦ μιλᾶτε εἶναι ἄνεργος
τὰ χέρια στὶς τσέπες του
σὰν δυὸ χειροβομβίδες.

~ Ν. Καρούζος (από το «Πέντε Ποιήματα μέσ᾿ τὸ Σκοτάδι. Εἰκόνα»)

Αυτή την αγωνία του ποιητή, αλλά και κάθε Έλληνα σήμερα, αφουγκράζονται οι βιβλιοθήκες του Future Library, και  αναλαμβάνουν  δράση!  Για να μην αισθάνεται κανείς «πως  όλα χάθηκαν»…
 Μια νέα υπηρεσία προτείνεται και εισάγεται στις ελληνικές βιβλιοθήκες: "Αναζήτηση εργασίας με αρωγό τη Βιβλιοθήκη".  Αρχής γενομένης από τέσσερις βιβλιοθήκες της  Στερεάς Ελλάδας.
Τις  Δημόσιες Βιβλιοθήκες  Λιβαδειάς, Χαλκίδας, Αταλάντης, και τη Δημοτική Ιτέας. Από 9 Απριλίου μέχρι 25  Ιουνίου, και κάθε Τρίτη, και στις τέσσερις Βιβλιοθήκες!
Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει με τις απαραίτητες γνώσεις, συμβουλές και κατευθύνσεις όσους βρίσκονται στη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Ο άνεργος με αυτοπεποίθηση και γνώση, με σωστές και απαραίτητες κινήσεις να μπορεί να αντεπεξέλθει στο τόσο ανταγωνιστικό και στρεσογόνο σημερινό περιβάλλον αναζήτησης εργασίας. Γιατί ο άνεργος έχει ανάγκη
o   να ξέρει πώς να συντάσσει βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή,
o   να ξέρει πώς να επικοινωνεί κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών,
o   να ξέρει με ποιες τεχνικές και πού να αναζητήσει εργασία χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα κοινωνικά μέσα και εργαλεία (social media)
o   να ξέρει ποια είναι τα μυστικά μιας καλής συνέντευξης για θέση εργασίας.
Και φυσικά, να γνωρίζει ότι οι Βιβλιοθήκες και οι άνθρωποί τους είναι πάντα εκεί, έτοιμοι να τον βοηθήσουν να βρει αυτό που αναζητά εξασφαλίζοντάς του βιβλιακό υλικό, αλλά και την τεχνική υποδομή και την τεχνογνωσία για την έρευνα και αναζήτηση που επιχειρεί.
 Τέλος, ειδικά δημιουργημένος ιστότοπος θα βρίσκεται στη διάθεση του με πληροφορίες για την αγορά εργασίας, αλλά και πληροφορίες χρήσιμες για τον εμπλουτισμό και την επικαιροποίηση των επαγγελματικών γνώσεων του, με πρόσθετες πληροφορίες για επαγγελματικό προσανατολισμό, επαγγελματική κατάρτιση και σεμινάρια, υποτροφίες, μεταπτυχιακές σπουδές, events κλπ
 Αναζητάς, λοιπόν, εργασία; Είσαι απ’ αυτούς που έχεις αγωνία γιατί δεν ξέρεις από πού και πως θα αρχίσεις για να βρεις δουλειά;  Βγάλε τα «χέρια απ’ τις τσέπες», επισκέψου τις παραπάνω βιβλιοθήκες και δήλωσε συμμετοχή!  Εκπαιδευμένοι  υπάλληλοι  των τεσσάρων βιβλιοθηκών της Στερεάς Ελλάδας και εθελοντές θα σε καθοδηγήσουν στο δύσκολο δρόμο εύρεσης εργασίας. Χωρίς το γραφειοκρατικό προσωπείο αλλά υπεύθυνα, με γνώση, σεβασμό και ενθουσιασμό, υπάλληλοι και εθελοντές θα είναι εκεί για να σε βοηθήσουν! Για να ξέρεις που, πως και με τι εφόδια και τεχνικές μπορείς να βρεις δουλειά…
 Είσαι Στερεοελλαδίτης/ίτισσα; Ζεις στη Στερεά Ελλάδα ή απλά πιστεύεις ότι τα παραπάνω είναι εφικτά, και ότι οι Βιβλιοθήκες μπορούν να βοηθήσουν τους ανέργους της Περιφέρειάς σου; Θέλεις να συμμετάσχεις; Γίνε εθελοντής/εθελόντρια στη βιβλιοθήκη της περιοχής σου! Ένωσε τη γνώση σου, τον ενθουσιασμό και την επιθυμία σου για προσφορά μαζί μας, για να μπορούμε “να του μιλάμε”! Για την ελπίδα ότι η πόρτα της εξόδου από την ανεργία μπορεί να ανοίξει!
Προεγγραφή  ανέργων: http://goo.gl/hq2Jw
Πρόσκληση εθελοντών:  http://goo.gl/NSrM5

Συντονίστρια προγράμματος:  Αικατερίνη  Κεράστα (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς - τηλ. 22610.89979 - aikker@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...