Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ότι είναι παράνομος ο διορισμός του Αθανάσιου Χρονόπουλου στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Χωρίς τυπικά προσόντα διορίστηκε στη θέση του ο εκτελεστικός σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και πρώην επικεφαλής των Γενικών Διευθυντών, Αθανάσιος Χρονόπουλος, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάς , Δημ. Στρατούλης Δημήτρης και Θ. Δρίτσας, σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι με βάση δημοσιεύματα και πορίσματα ελεγκτικών μηχανισμών, η υπόθεση του κ. Αθανασίου Χρονόπουλου, για την οποία βοούσε επί χρόνια η ΕΑΒ, μόνο αποσπασματικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ειδικότερα αναφέρουν:

-"Το ΔΣ της ΕΑΒ έκανε αποδεκτό τον διορισμό του κ. Χρονόπουλου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη θέση στο οργανόγραμμα της ΕΑΒ. Αντίθετα, η θέση αυτή εφευρέθηκε μόνο για να αναβαθμιστεί ο «ρόλος» του κ. Χρονόπουλου στην εταιρεία.

-Η εν λόγω θέση ούτε προκηρύχτηκε, ούτε κατατέθηκαν υποψηφιότητες για την κάλυψή της, αποδεικνύοντας πόσο φωτογραφική ήταν η τοποθέτηση του.

-Παρά τις καταγγελίες από τους εργαζόμενους σχετικές με τα τυπικά προσόντα του κ. Χρονόπουλου -άλλωστε ήταν εξόφθαλμο στον κάθε εργαζόμενο ότι και τα ουσιαστικά προσόντα ήταν ανύπαρκτα- δεν ζητήθηκαν από την Διοίκηση επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων.

-Όταν πια η υπόθεση δεν μπορούσε να «κρυφτεί», η Διοίκηση αντί να αποδώσει ευθύνες σε όσους τους αναλογούσαν, περιορίστηκε στον ρόλο του δικηγόρου του κ. Χρονόπουλου λέγοντας ότι το πτυχίο ήταν ένα τυπικό προαπαιτούμενο για την θέση του γενικού διευθυντή των γενικών διευθυντών. Φυσικά ούτε λόγος για την πλαστογραφία και την εξαπάτηση του αρμοδίου Υπουργού σύμφωνα με τα νέα ήθη της Διοίκησης".

Επιπλέον σε ερώτησή τους, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι "όλα τα παραπάνω γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης προκειμένου να απαξιωθεί η ΕΑΒ και να εξυπηρετηθούν τα μικροσυμφέροντα και αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε μια εταιρεία που βρίσκεται υπό καθεστώς εγκατάλειψης επί σχεδόν μια δεκαετία και συνδέονται και με αλλά παρακμιακά φαινόμενα. Τρανό παράδειγμα η πρόσληψη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών ενός απόφοιτου ΤΕΙ, παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη για την κάλυψη της Θέσης απαιτούσε απόφοιτο ανωτέρας εκπαίδευσης και παρά το γεγονός ότι η ΕΑΒ διαθέτει ικανά στελέχη για αυτήν την θέση, μη αρεστά όμως στην Διοίκηση η οποία τα κρατά παραγκωνισμένα" και συνεχίζουν:

"Ερωτηματικά γεννά η τοποθέτηση αποφοίτου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως διευθυντή με αρμοδιότητα να ελέγχει δύο διευθύνσεις. Οι συγκεκριμένες διευθύνσεις βαρύνονται με σωρεία καταγγελιών αλλά και επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας της εταιρείας ενώ η Διοίκηση κωφεύει για ακόμα μια φορά. Χαρακτηριστικό δείγμα των ηθών που επικρατούν στην ΕΑΒ, είναι ότι τέτοιου είδους «λαμπρά στελέχη» έχουν υφισταμένους εργαζόμενους αποφοίτους Πολυτεχνείων με δυο μεταπτυχιακά. Η Φάμπρικα των κομματικών προαγωγών συνεχίζεται ως σήμερα με παράτυπες αναθέσεις διευθύνσεων σε ημετέρους".

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τους υπουργούς εάν προτίθενται να προβούν σε απόδοση ευθυνών για αυτές τις καταστροφικές επιλογές «στελεχών» με αδιαφανείς διαδικασίες και κομματικά κριτήρια και να διερευνήσουν σε ποιες ζημιογόνες οικονομικά και καταστροφικές για την ΕΑΒ αποφάσεις εμπλέκονται τέτοιου είδους «στελέχη».

Επίσης, ερωτούν εάν προτίθενται να ζητήσουν πίσω τα χρήματα από τους μισθούς, αλλά και από τον πολυτελή τρόπο διαβίωσης τέτοιων «στελεχών», καθώς και να προβούν στην τοποθέτηση Διοίκησης στην ΕΑΒ, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες μέσα από κλίμα αξιοκρατίας και αξιοποίησης των ικανών στελεχών που διαθέτει η ΕΑΒ. Πηγή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...