Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μύθοι και παραμύθια στα μέρη των Μουσών

Απ` τις βουνοκορφές του Ελικώνα και τις πλαγιές του Παρνασσού, από των Χαρίτων τις πηγές έως την κοιλάδα των Μουσών... από τους Κήπους της Αλιάρτου έως τις πήγες της Κρύας, το Μαντείο του Τροφωνίου και της Αντίκυρας τον γιαλό, θα περπατήσουμε μαζί στα μονοπάτια των μύθων και της παράδοσης.
Το Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών θαπραγματοποιηθεί στη Βοιωτία από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο, με μοναδικό μέσο τον λόγο και την αφηγηματική τέχνη, να προβάλει και να διαδώσει την πολιτιστική κληρονομιά τους μύθους, τα παραμύθια, τους θρύλους και τις παραδόσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα περιοχές της Βοιωτίας που έζησαν μυθολογικά ή ιστορικά πρόσωπα και αναπτύχθηκε η λαϊκή προφορική παράδοση.

Η ιδέα της υλοποίησης του Φεστιβάλ περιλαμβάνει περίπατο σε πολιτιστικές διαδρομές οι οποίες συνδέουν αξιοθέατα ιστορικού, αρχαιολογικού ή φυσιολατρικού ενδιαφέροντος με ενδιάμεσες στάσεις για αφηγήσεις ιστοριών.

Οι αφηγητές που θα ξεδιπλώσουν το κουβάρι των ιστοριών είναι οι: Μαρία Βραχιονίδου, Ηλίας Γιαννικόπουλος, Γιώργος Ευγενικός, Αρτεμις Θεολόγη, Κάτια Καντούρη, Ναυσικά Καψαλά, Γεωργία Λαζάρου, Γιώργος Λάιος, Σοφήλια Τσορτέκη. Συμμετέχει επίσης ο μουσικός Ταξιάρχης Κούντριας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στο Συνεδριακό κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” στην Λιβαδειά, ημερίδα με θέμα: “Μύθοι και παραδόσεις της Βοιωτίας”. Ομιλητές θα είναι οι: Πάρις Βαρβαρούσης, Μαρία Βραχιονίδου, Γιώργος Ευγενικός, Κάτια Καντούρη, Αριστείδης Ρούσσαρης, Μαρία Ε. Σκιαδαρέση

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με τη συμμετοχή του Κέντρου Υποκριτικής και Αφηγηματικής Τέχνηςκαι υλοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Γεωργικού ταμείου αγροτικής ανάπτυξης, τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leader.Συμπαραστάτες του Φεστιβάλ είναι οι Δήμοι: Λεβαδέων, Ορχομενού, Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας, Αλιάρτου επίσης το Επιμελητήριο Βοιωτίας η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...