Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δελφοί: Η επέμβαση της αστυνομίας στην τελετή που επιχείρησαν να στήσουν χρυσαυγίτες [βίντεο]

Η επέμβαση των ΜΑΤ στους Δελφούς, το βράδυ της Τετάρτης, εκεί που ομάδα χρυσαυγιτών επιχείρησε να στήσει εκδήλωση – τελετή «ιστορικο-εκπαιδευτικού χαρακτήρα» υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, κατεγράφη σε βίντεο.

Η αστυνομία προσήγαγε οκτώ άτομα, καθώς όπως ανακοίνωσε παρεμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους, ενώ δεν είχαν λάβει άδεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

«Βραδινές ώρες χθες (21-08-2013), προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, οκτώ (8) άτομα, οι οποίοι επιχείρησαν να διοργανώσουν – πραγματοποιήσουν εκδήλωση, εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από τον αρμόδιο Φορέα.

Τα ίδια άτομα παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ομάδα δεκαέξι (16) ατόμων, επιχείρησαν να διοργανώσουν και να πραγματοποιήσουν εκδήλωση και ομιλία στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί – ο ομφαλός της Γης», χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ύστερα από τη σχετική καταγγελία, δύο διμοιρίες της Υ.Α.Τ. επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ (8) άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...