Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το σκαπτικό μηχάνημα των... κυνηγών θησαυρού που έδεσαν τους μοναχούς στη Θήβα


Έξι μήνες προετοίμαζαν το "χτύπημά" τους στο Μοναστήρι. 

Εκτός από τους δύο που είχαν πιάσει οι αστυνομικοί, ηλικίας 52 και 28 ετών...
συνελήφθη στο σπίτι του, στη Χαλκίδα και ένας 37χρονος για την υπόθεση. 

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ένας 48χρονος που φέρεται να είναι αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιστόλια και κυνηγετικά όπλα, για να ακιντοποιήσουν τους τέσσερις μοναχούς και τη μητέρα του ενός από αυτούς,
με σκοπό να ψάξουν στο προαύλιο του μοναστηριού τον... θησαυρό!

Θυμίζουμε ότι οι δράστες, αφού έδεσαν τους μοναχούς, με τα ράσα τους αλλά και με τους σφικτήρες που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, τους έκλεισαν σε ένα κελί της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου, στο Μαυρομάτι Θηβών, λέγοντάς τους ότι σκοπός τους δεν ήταν να κλέψουν εικόνες και τιμαλφή, αλλά να κάνουν εκσκαφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για να βρουν ένα θησαυρό που είναι θαμμένος στο προαύλιο.

Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο Μοναστήρι και το σκαπτικό μηχάνημα (JCB), που βλέπετε παρακάτω.

Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. 

Οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι φτάνουν οι αστυνομικοί, έφυγαν από το Μοναστήρι.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η εγκληματική ομαδα, σχεδίαζε τους τελευταίους 6 μήνες το "χτύπημα" στο μοναστήρι, για να... ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ο 28χρονος είχε αναλάβει το χειρισμό του σκαπτικού μηχανήματος, ο 37χρονοςείναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης με έδρα την Βοιωτία και ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος που οι δράστες μετέφεραν στην Ιερά Μονή,  ενώ ο 48χρονος που ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...