Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Φεστιβάλ Ορειβατικού σκι Καρπενήσι 17-19 Ιανουαρίου 2014

Φεστιβάλ Ορειβατικού σκι Καρπενήσι  ξεκίνησε  και συνεχίζεται μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2014


Το πρόγραμμα:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου


18.00 Έναρξη

18.30 Χαιρετισμοί

18.35 An Ιnternational Memorantum for Karpenisi mountains 10'


Τσούτσιας Χρήστος/Klaoudatos ski tv GR

Τα βουνά στα πέριξ του Καρπενησίου είναι καταδικασμένα να συγκινούν τη διεθνή κοινότητα του ορειβατικού σκι. Τη στιγμή που μόνο μια μερίδα ντόπιων και λιγοστών ακόμη χιονοδρόμων από τα υπόλοιπα μέρη της χώρας μας ήσαν οι μόνοι που μέχρι σήμερα αντιλήφθηκαν την ομορφιά του ορεινού τμήματος της Ευρυτανίας, διεθνείς φωνές διαμαρτύρονται γιατί αυτά τα μέρη ήταν κρυμμένα στο συρτάρι.. καλώντας για ένα ακόμη μνημόνιο για την Ελλάδα! Έτσι στα πλαίσια μιας συνάθροισης της ολοένα αυξανόμενης σε μέγεθος και μορφή Ελληνικής κοινότητας του ορειβατικού σκι διεθνείς χιονοδρόμοι ανακοίνωσαν: "Δείξτε μας και άλλα τέτοια μέρη και εμείς θα έρθουμε ξανά και ξανά".

18.45 Παρουσίαση διαδρομών ορειβατικού σκι στη Κρήτη
(Σπινθάκης Γιώργος )

19.00 Surviving Telluride 7'

Constantine Papanicolaou/Oakley US

To Telluride στο Κολοράντο είναι κλασικός προορισμός για τους "σκληροπυρηνικούς" λάτρεις του backcountry σκι. Οι απότομες κλίσεις και τα στενά λούκια μπορούν να αμφισβητήσουν τις ικανότητες των καλύτερων σκιέρ, όταν όμως οι συνθήκες είναι κατάλληλες και το βουνό το επιτρέψει σκιερ σαν τον Seth Morrison και τον Jacob Wester μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τον εγωισμό τους στις επικίνδυνες πλαγιές του Telluride.


19.10 Oμιλία Constantine Papanicolaou .

Ο C.P. θα παρουσιάσει το ελληνικό του “project” !

19.25 Διάλειμμα 15'

20.00 Face à la Vanoise 17'

Nicolas Hairon FR

Στη Γαλλία, το παλιότερο εθνικό πάρκο ονομάζεται "Vanoise" και βρίσκεται κοντά στα Ιταλικά σύνορα κάτω απ' το Mont Blanc. Ένας πρόσφατος νόμος καλεί όλα τα εθνικά πάρκα της Γαλλίας να εφαρμόσουν τη νέα πολιτική, αλλά ο δήμαρχος των πόλεων γύρω απ' το εθνικό πάρκο τον απέρριψε. Ο λόγος είναι απλός, το πάρκο είναι περιτριγυρισμένο από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης και εφαρμογή του νόμου αυτού μπορεί να καταστρέψει αυτό τον παρθένο τόπο και να τον μετατρέψει σε ένα ακόμη τουριστικό κέντρο. Ένας ντόπιος ο Yoann μας βοηθά στην ταινία να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Φυσικά η ξενάγηση σε αυτό τον υπέροχο τόπο γίνεται με ορειβατικά σκι και αναρρίχηση στις γύρω κορφές.


20.20 Five days in September 35'

Karsten Scheuren D

Η ομάδα της Dynafit στην προσπάθεια της να ανέβει το όγδοο ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Manaslu βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τραγωδία. Μία χιονοστιβάδα παρέσυρε ολόκληρο το camp 2 μόλις λίγα μέτρα μακρυά τους. Ξαφνικά στόχος τους δεν ήταν η κορφή αλλά η επιβίωση και η βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη. Μία σκληρή ιστορία που στοίχισε αρκετές ζωές ορειβατών


21.00 Λήξη 2ης ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...