Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στην Τανάγρα

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου συνέβη την Τρίτη 21/01/2014 τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του σφαγείου στην Τανάγρα (σφαγείο ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ). Λίγες ώρες αργότερα ο συνάδελφος εγχειρίστηκε με σκοπό να αποκατασταθεί η κίνηση στα δάχτυλα του αριστερού του χεριού. 

Η πορεία της αποκατάστασης θα κριθεί το επόμενο διάστημα.


Η καταγγελία από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, ΕΥΒΟΙΑΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ αναφέρει ότι "ο τραυματισμός είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της ελλιπούς συντήρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν 12ωρα καθημερινά, εκεί που έγινε το ατύχημα ο φωτισμός είναι τραγικός.

Για αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας μεγάλη ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις που με διαδοχικά μέτρα έχουν αποδιοργανώσει τους ήδη ελλιπής ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου εργασίας αν και το αρμόδιο τμήμα στη Λειβαδιά ειδοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το συμβάν.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις για τα ζητήματα αυτά στην εργοδοσία αλλά και στις κρατικές υπηρεσίες, όμως ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να οργανώνουμε τον αγώνα μας και το επόμενο διάστημα, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας αλλά και την ίδια μας τη ζωή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...