Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Διώξεις για απιστία στον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργο

Διώξεις για το αδίκημα της απιστίας άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργο, για το 
δανειο των 4,7 εκατ. ευρώ που πήρε η Νομαρχία την περίοδο 2002 - 2010 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουυργήματος, ενώ στον πρώην νομάρχη επεβλήθη η καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ, δηλαδή η υψηλότερη. Το δε αντικείμενο της δικαστικής έρευνας αφορά στην απόφαση του 2007 της νομαρχίας να εγγυηθεί προκειμένου η εταιρεία ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. -της οποίας ο κ. Κοντογεώργος ήταν και πρόεδρος- να λάβει το δάνειο των 4,7 εκατ. ευρώ προκειμένου να ξεπληρώσει χρέη που είχε προς το κράτος αλλά και προς τους εργαζόμενους που παρέμεναν απλήρωτοι για πολλά χρόνια.


Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ήταν τότε κοντά στα 13 εκατ. ευρώ, και μεταξύ αυτών ήταν το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, οικόπεδα και άλλα κτιριακά συγκροτήματα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε καμία από τις δόσεις του δανείου, ενώ δύο δόσεις πλήρωσε η νομαρχία Ευρυτανίας ως εγγυήτρια του δανείου. Πλέον το χρέος έχει μεταφεθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ως διαδόχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας.

Ο ισχυρισμός του τότε νομαρχιακού συμβουλίου αφορούσε στο ότι πάρθηκε το δάνειο τότε, προκειμένου να μην χαθούν περιουσιακά στοιχεία που θα έπαιρναν οι δανειστές έναντι πινακίου φακής.
Πλέον, η Δικαιοσύνη ερευνά που κατέληξαν αυτά τα χρήματα αλλά και κατά πόσο η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργούσε κανονικά, ή ήταν μια "αμαρτωλή" εταιρεία όπως άλλες εκείνη την περίοδο.

Κάλυψη στον βουλευτή και πρώην νομάρχη παρείχε σήμερα ο κυρβενητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου. Για το θέμα είχε ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Κοντογεώργου, όταν το θέμα δε έφτασε στη Βουλή 154 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 37 κατά και 1 παρών.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...