Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Στερεά: "Σφάζονται" υποψήφιοι στην ποδιά του Κώστα Μπακογιάννη


Ο "ξαφνικός θάνατος" ζάλισε την ομάδα Περγαντά, που "ψάχνεται" για την επόμενη ημέρα - Την ίδια ώρα ο Κώστας Μπακογιάννης συγκροτεί την "dream team" που θα κατεβάσει στις εκλογές....



Είχαμε γράψει εδώ και πολύ καιρό στο LamiaReport, ότι αν ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς ο Κώστας Μπακογιάννης, ο νυν Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς δεν θα ήταν υποψήφιος.


Το έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, το έδειχναν οι διαρροές, αλλά και το "κλίμα", γιατί αυτό είναι εξάλλου που καθορίζει και τις επόμενες κινήσεις στη σκακιέρα.

Αυτό το οποίο σόκαρε και πίκρανε, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο, στην ομάδα του Περγαντά ήταν ο τρόπος που ανακοινώθηκε, αλλά και η όλη στάση του Περιφερειάρχη μέχρι την τελευταία στιγμή.

"Δεν μπορεί μέχρι χθες να λέει ότι είμαστε ομάδα και κατεβαίνουμε για να πάρουμε τις εκλογές και ξαφνικά χωρίς να το συζητάει μαζί μας να ρίχνει τη βόμβα χωρίς να σου δίνει τη δυνατότητα να το συζητήσεις....", έλεγε μέλος της ομάδας, που έπινε νερό στο όνομα του Περγαντά.

Υπάρχουν και άλλοι, από την ομάδα, που δεν αποκλείουν έντονο παρασκήνιο και "παζάρεμα" στα κέντρα των αποφάσεων. "Αν πήρε αυτό που ήθελε για την επόμενη μέρα, γιατί να μην κάνει πίσω; ...κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση του. Στην πολιτική τίποτα δεν είναι δεδομένο....", έλεγε κάποιος άλλος.

Κάποιοι άλλοι είναι γεγονός ότι πήραν μια βαθιά ανάσα, αφού ήδη αισθάνονταν εγκλωβισμένοι. Από τη μια έβλεπαν ότι το "πράγμα δεν τραβάει" και από την άλλη δεν ήθελαν να "προδώσουν" την ομάδα.

Άναψαν τα τηλέφωνα - Προσπαθούν να βρουν αρχηγό

Είναι γεγονός ότι αρκετά μέλη της ομάδας θεωρούν ότι μπορούν να κατέβουν στις εκλογές χωρίς τον Περγαντά. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και στους πέντε νομούς, αλλά και στα κομματικά επιτελεία στο κέντρο. Βλέπετε όσο κι αν κάποιοι λένε ότι δεν θέλουν κόμματα και χρίσματα, πάντα εκεί τρέχουν, άσχετα αν προς τα έξω όλοι είναι "ανεξάρτητοι".

Προσπαθούν λοιπόν, άλλα δεν βρίσκουν αρχηγό. Ξέρουν ότι πρέπει κάποιος να είναι επικεφαλής και να είναι κοινής αποδοχής. Έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του Γιώργου Ντελλή. Αν και δεν ξέρουμε τι ακριβώς τους είπε, υποθέτουμε ότι η απάντηση( σε ελεύθερη μετάφραση) θα είναι κάπως έτσι: "Δεν είστε με τα καλά σας που θα αφήσω εγώ τη δουλειά μου και τα κοντοσούβλια στον Παρνασσό για να τρέχω πάλι για μ....."

Πως φτιάχνει την "dream team" ο Μπακογιάννης

Άσχετα με το τι συνέβη χθες στο στρατόπεδο του Κλέαρχου Περγαντά, ο Δήμαρχος Καρπενησίου από την στιγμή που αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς έχει στρωθεί στη δουλειά.

Τι κάνει; Κάνει αυτό που έκανε και στο Καρπενήσι όταν κατέβηκε για δήμαρχος. Μόνο που τώρα πρέπει να το κάνει σε πέντε νομούς και σε όχι τόσο γνώριμα λημέρια.

Θέλει ο ίδιος να γνωρίσει από κοντά και να μιλήσει με τους ανθρώπους, που αύριο ίσως θα είναι οι συνεργάτες του και μαζί θα δώσουν τη μάχη για μια καλύτερη Στερεά Ελλάδα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συναντήσει παρά πολύ κόσμο. Ο αριθμός των ενδιαφερομένων που θα ήθελαν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του είναι πολύ μεγάλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Είναι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα κοινά, αλλά είναι και νέοι που θέλουν να προσφέρουν. Οι διεργασίες και οι επαφές είναι ατελείωτες.

Το ρεπορτάζ λέει ότι η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Ο συνδυασμός θα είναι πολυσυλλεκτικός και με κριτήρια που εκείνος έχει καθορίσει και κανείς άλλος.

Τα κριτήρια για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών, που θα δώσουν και το στίγμα των προθέσεών του σε κάθε νομό, είναι: Νέοι, άφθαρτοι και δουλευταράδες.

Αυτοί που τον ξέρουν καλά στην Ευρυτανία, λένε ότι έχει τη "στόφα" του πατέρα του. Δεν καταλαβαίνει από κομματικές πιέσεις. Δεν φοβάται τις ρίξεις. Απαιτεί σκληρή δουλειά από τους συνεργάτες του, δίνοντας όμως πρώτα ο ίδιος το παράδειγμα.

Όταν βάζει ένα στοίχημα με τον εαυτό του το κερδίζει πάντα. Και αυτή τη φορά το στοίχημα, όπως λέει, δεν είναι να κερδίσει τις εκλογές. Το στοίχημα είναι να φτιάξει μια Περιφέρεια πρότυπο, που στην Ελλάδα και την Ευρώπη να μιλάνε όλοι για την αναγεννημένη Ρούμελη.

Αν πραγματικά καταφέρει στην πράξη να συγκροτήσει μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά αυτά, τότε όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις ο Κώστας Μπακογιάννης θα μετακομίσει για τα επόμενα πέντε χρόνια από το Καρπενήσι στο κτίριο της Πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.

Υπάρχει ένα θέμα....

Πως θα τρέξει τώρα η Περιφέρεια μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης; Μπορεί ο Κλέαρχος Περγαντάς να είπε ότι για τους επόμενους μήνες δεν αλλάζει τίποτα και ότι θα δουλέψει σκληρά, ωστόσο χωρίς να έχουμε πρόθεση να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του, όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι όπως πρώτα, αφού το γυαλί στην ομάδα δεν έχει απλά ραγίσει, αλλά έχει γίνει θρύψαλα....και δυστυχώς η Περιφέρεια Στερεάς δεν έχει άλλα περιθώρια για χάσιμο χρόνου.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...