Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Λιβαδειά: Πάνω από 2.500 "μαϊμού" δικαιούχοι επιδομάτων

Οικογένειες δανείζουν παιδιά η μία στην άλλη, τη στιγμή που τα περισσότερα μέλη τους δηλώνουν ανίκανα για εργασία. Αυτές είναι μερικές από τις πρακτικές των κυκλωμάτων που παίρνουν με το τσουβάλι προνοιακά και πολυτεκνικά επιδόματα στη Λιβαδειά.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται για μια ακόμη φορά τα κυκλώματα που αρπάζουν κυριολεκτικά τα επιδόματα πρόνοιας και πολυτέκνων στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, καθώς ήδη από το 2011, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, είχε διαπιστώσει το φαινόμενο, παρεμβαίνοντας στα αρχεία του δήμου και της νομαρχίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", έχουν βρεθεί πάνω από 2.500 πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συγγενείς να λαμβάνουν συνδυασμένα προνοιακά επιδόματα και επιδόματα πολυτέκνων, με συνολικό κόστος 1,7 εκατ. ευρώ το δίμηνο!

Υπάρχουν δε περιπτώσεις που η μία οικογένεια "δανείζει" τα παιδιά του σε μια άλλη, προκειμένου να εμφανιστεί ως πολύτεκνη και να λάβει το ανάλογο επίδομα, ενώ δεν είναι σπάνιο το γεγονός παππούδες, κόρες, γιοι κι εγγόνια να έχουν όλοι αναπηρία άνω του 67% ή άσθμα.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, στο κύκλωμα αυτό οι αρχές υποπτεύονται ότι συμμετείχαν γιατροί και δικηγόροι, οι οποίοι ελάμβαναν το μερίδιο τους από την εξαπάτηση αυτή.

Ήδη πάντως, μετά και την υπόθεση της μικρής Μαρίας, οι διασταυρώσεις στοιχείων στον ευρύτερο δήμο της Λιβαδειάς έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ ο Δήμος Λιβαδειάς υποσχέθηκε εξονυχιστικούς ελέγχους στα αρχεία του από τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...