Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΡΚΟ: Σωσίβια και σανίδες σωτηρίας οι εργαζόμενοι δεν θα δώσουν σε κανένα

Ανακοίνωση με την οποία κάνουν γνωστά τα όσα συζήτησαν με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τις απόψεις τους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι, με κοινή ανακοίνωση των σωματείων τους. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Μετά από την απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων ,  ζητήσαμε συνάντηση με τη Διοίκηση, με  θέμα «ΛΑΡΚΟ».
 (Από το Σωματείο Εύβοιας , συμμετείχε αντιπροσωπεία και όχι το Προεδρείο)
(Από το Σωματείο Έδρας – Αθήνα , δεν συμμετείχαν καθόλου οι συνάδελφοι)
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Τα Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ , στο συντονιστικό τους είχαν αποφασίσει όπως και έτσι έγινε , να ζητηθεί συνάντηση των Σωματείων με τη Διοίκηση , για να ενημερωθούμε τι γίνεται με το θέμα της ΛΑΡΚΟ.
Η Διοίκηση απάντησε και μας κάλεσε τη Δευτέρα (30/09/2013) για να συναντηθούμε .
Στη συνάντηση αυτή ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την βιωσιμότητα της εταιρίας,  την προοπτική του εργοστασίου , τα αποθέματα των μεταλλείων , τη ΔΕΗ  και πήραμε τις εξής απαντήσεις:
Ζητάνε αύξηση παραγωγής ώστε το τελευταίο τρίμηνο να πιάσουμε τους στόχους των πωλήσεων που είχαμε το 2013 .
Θα λειτουργήσουν άμεσα τα μεταλλεία ΤΣΟΥΚΑΣ και ΚΟΤΡΟΝΙ στην Εύβοια , ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των μεταλλείων με αποτέλεσμα να αυξηθεί η παραγωγή.
Στο εργοστάσιο θα γίνει τροφοδοσία με ΠΕΛΛΕΤΣ από τις σκόνες που είναι πλούσιες σε Νικέλιο , το αποτέλεσμα της τροφοδοσίας αυτής είναι η μείωση του κόστους και η αύξηση παραγωγής .
Από το 2014 θα προγραμματίζονται οι συντηρήσεις ώστε να μην τρέχουμε πίσω από τις ζημιές και μέσω της υποστήριξης των μεταλλείων για υψηλότερες ποιότητες θα πετύχουμε την αναμενόμενη παραγωγή .
Με τη ΔΕΗ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις . Μέχρι τέλος του έτους περιμένουν την οριστική απόφαση της ΡΑΕ για την τιμή του τιμολογίου του «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» , που θα είναι καθοριστική για την έκβαση των διαπραγματεύσεων  της ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ .
Περιμένουν επίσης την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για το πρόστιμο των 190 εκατομμυρίων ευρώ , που αφορά το ΧΕΤΖΙΓΚ και εάν κερδίσουν , αποδεσμεύεται και το υπόλοιπο ποσό του ΦΠΑ.
Τέλος , η Διοίκηση μας ανέφερε πως θα μας στείλει επιστολή για να συζητήσουμε το θέμα των περικοπών, όπως και πραγματοποιήθηκε.
Σήμερα, (02/10/2013) , λάβαμε επιστολή από τη Διοίκηση της εταιρίας με θέμα την περικοπή των μισθών και ότι πρέπει να απαντήσουμε μέχρι την 15/10/2013 , διαφορετικά θα αναγκαστούν όπως αναφέρουν στην επιστολή τους , να λάβουν τις όποιες αποφάσεις.
Κύριοι της Διοίκησης,
Ή ο γιαλός είναι στραβός ή εσείς διαφορετικά αρμενίζετε!
Αφού δεν θέλετε τη λειτουργία και την ομαλότητα της εταιρία με την κοινοποίηση της επιστολής που θυμίζει μανιφέστο , τότε ξεκινήστε ένα πόλεμο ανάμεσα στους εργαζόμενους και σε εσάς …. Για να δούμε πού θα βγει….
Σωσίβια και σανίδες σωτηρίας οι εργαζόμενοι δεν θα δώσουν σε κανένα.
Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών από την τροπολογία του ΙΚΑ (25%) .
Δεχτείτε τις μειώσεις στους εαυτούς σας , στους δικηγόρους σας που σας πλασάρουν σχέδια στην εταιρία (τύπου Λαναρά) , αυτούς που φανερώνουν σχέδια για να σώσουν την καρέκλα τους . Ας μας πουν πόσο αμείβονται !
Επειδή γνωρίζουμε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας (δικηγόροι) κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με το ΤΑΙΠΕΔ για να έχουν το ποθητό αποτέλεσμα του μοναδικού επενδυτή , η Διοίκηση της εταιρίας πέφτει σε παγίδες και υλοποιεί τα σχέδια αυτών .
Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά ΜΑΧΗ για τη βιωσιμότητα της εταιρίας σε πείσμα αυτών που καθημερινά λιθοβολούν την εταιρία με ψεύτικα στοιχεία για να την εκποιήσουν , να την μειώσουν και να τη διαβάλουν με τον τρόπο που γνωρίζουν αυτοί.
Πόσοι από αυτούς τους κυρίους έχουν καθημερινή επαφή με τον ανταγωνιστή στα Σκόπια; Ποιοι συνεχίζουν να δίνουν στοιχεία στα Σκόπια; Η Διοίκηση γνωρίζει ή σφυρίζει αδιάφορα ;
Το ΤΑΙΠΕΔ – το Υπουργείο Οικονομικών και η Διοίκηση της εταιρίας , γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο εργοστάσιο για να στηριχτεί και να μείνει η εταιρία ανοιχτή ;
Πόσοι καθημερινά καίγονται για να στηριχτεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και η ομαλή λειτουργία του;
Κύριε Σύμβουλε,
Με τις επιλογές που ακολουθείς από τους κακούς συμβουλάτορες που είναι γύρω σου  θα περάσεις στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ , γιατί θα είσαι ο μόνος Διοικητής που με τις ενέργειες αυτές θα κλείσεις την εταιρία.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα διαπραγματευτούμε τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα , το μέλλον  και η λειτουργία της εταιρίας.
Οι άστοχες ενέργειες που γίνονται από την πλευρά σας , οδηγούν ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ , οπότε όλα αυτά που αναφέρατε για την αύξηση της παραγωγής είναι λόγια θερινής νυκτός και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Αν εσείς μπορείτε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας , εμείς ΟΧΙ .
Είμαστε ΚΑΤΑ αυτών που καθημερινά στρέφονται κατά της εταιρίας , είμαστε ΚΑΤΑ αυτών που θέλουν το κλείσιμο της εταιρίας και ΚΑΤΑ αυτών που με δόλιο τρόπο θέλουν να εκποιήσουν την εταιρία για τα προσωπικά τους συμφέροντα .
Όσο για τα δημοσιεύματα που γράφονται καθημερινά ιδίως στο «ΒΗΜΑ» , θα έπρεπε να είναι επώνυμα και όχι ανώνυμα , γιατί γνωρίζουμε ότι εκτελούν εντολές του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Οικονομικών .
Αντί η Διοίκηση της εταιρίας να στρέφεται ενάντια των δημοσιευμάτων αυτών , στρέφεται κατά των εργαζομένων.
Υ.Γ.: Κύριοι της Διοίκησης , Αν νομίζετε ότι θα μείνετε στο απυρόβλητο για τις επιλογές σας , σας απαντούμε: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!
                                                 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ –   –ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ
– ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...