Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Το ΟΧΙ του Υπουργού Δικαιοσύνης για την αναγκαστική εκτέλεση απόφασης κατά της Γερμανίας στο Δίστομο»


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Πρωθυπουργό σε πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή το ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στην αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης κατά της Γερμανίας στο Δίστομο.

Ο Αθανασίου απλά μετέφερε τη φωνή του κυρίου του!!! Αυτού που τον διόρισε Βουλευτή και Υπουργό για να του κάνει αυτά τα θελήματα. Ο Σαμαράς όμως ποιανού εντολή εκτελεί; Σίγουρα όχι του Ελληνικού λαού!

Μήπως έχει τις ίδιες πολιτικές αναφορές που είχε ο Σημίτης; Τα ίδια ακριβώς μας είπαν στη Βουλή, για να μην στενοχωρήσουμε τους Γερμανούς. Αλήθεια εάν δεν είναι οι Έλληνες τα αφεντικά της Ελληνικής Κυβέρνησης, μήπως είναι οι Γερμανοί; Ακόμα, ας μας πουν τους Έλληνες ποιος θα τους προστατεύσει η κ. Μέρκελ ή τα Γερμανικά Δικαστήρια;

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα εμφανίστηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης αρνητικός στο ενδεχόμενο να δώσει άδεια ώστε να εκτελεστεί κατά του γερμανικού δημοσίου η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το Δίστομο, εμφανίστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου απαντώντας στη Βουλή αρνούμενος ουσιαστικά την εφαρμογή της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο.

Ο «διορισμένος βουλευτής» όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και «βαλτός» από τον Πρωθυπουργό στο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου επικαλέστηκε τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στις ελληνογερμανικές σχέσεις η αναγκαστική εκτέλεση κατά του γερμανικού δημοσίου και είπε ότι είναι πολιτικό θέμα. Η παροχή άδειας αναγκαστικής εκτέλεσης «άπτεται μιας γενικότερης πολιτικής» είπε. Θα είναι «αποσπασματική κίνηση που θα όξυνε το θέμα, αλλά αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι να καταλήξουμε».

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος πολλές φορές, με τελευταία στις 20/08, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Οικονομικών να πληροφορήσουν τον Ελληνικό λαό για τη μελέτη και το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπόθεση των γερμανικών οφειλών.

Ο κ. Αθανασίου λοιπόν ψέλλισε ότι 6-7 μήνες και ακόμα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «μελετά το ζήτημα συνολικά για να βρεθεί ποιες είναι οι λύσεις και το νομικό μας οπλοστάσιο», ενώ ανέφερε ότι και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η σκοπιμότητα της άδειας αναγκαστικής εκτέλεσης γίνεται με βάση την στάθμιση των επιπτώσεων στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και έχει το χαρακτήρα κυβερνητικής πράξης.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος κατήγγειλε τους Σαμαρά-Βενιζέλο ότι έχουν αναλάβει όπως φαίνεται δεσμεύσεις απέναντι στους ξένους δανειστές-δυνάστες και γι’ αυτό μέσω Αθανασίου κάνουν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Λυπάμαι αλλά ο κ. Σαμαράς εκτός από διάδοχος του Παπανδρέου αναδεικνύεται και άξιος συνεχιστής του Κ. Σημίτη στην προστασία των Γερμανικών συμφερόντων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...