Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Περγαντάς στις Βρυξέλλες: Περιμένουμε γενναία χρηματοδότηση

Τη Δεύτερα 7 Οκτωβρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε με την Μονάδα Διαχείρισης Διαρθρωτικών Πόρων για την Ελλάδα της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

José Manuel Durão Barroso
José Manuel Durão Barroso (Photo credit: Wikipedia)
Συζήτησε τη χρηματοδότηση  της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τις επιδόσεις  της Στερεάς Ελλάδας για την  τρέχουσα περίοδο. Επιδόσεις οι οποίες είναι γνωστές στη συγκεκριμένη Μονάδα και είναι οι υψηλότερες στη χώρα (82,5% απορρόφηση).

Μετά την παρουσίαση της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη  νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Ανέπτυξε τη θέση της Περιφέρειας σχετικά και με τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Συνοχής και του Γεωργικού Ταμείου.

Τόνισε δηλαδή, ότι η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να έχει γενναίες χρηματοδοτικές εκχωρήσεις από τα δυο ταμεία,  ώστε μαζί με τη χρηματοδότηση των Διαρθρωτικών Ταμείων  (ΕΤΠΑ-ΕΚΤ), να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή λύση στις ανάγκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το απόγευμα της ίδιας  μέρας, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς  συμμετείχε στην Σύνοδο της Επιτροπής των Περιφερειών.  Ο  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Jose Manuel Barroso  και ο  Επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn,  παρουσίασαν το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, που εστιάζεται στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση  με τον Επίτροπο, αρμόδιο για την  Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn, τον οποίο προσκάλεσε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...