Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Αντιπεριφρειάρχης Βουρδάνος στο Αρδευτικό Μόρνου στο Ευπάλιο

Επίσκεψη στο Αρδευτικό Μόρνου στο Ευπάλιο του Δήμου Δωρίδος της Π.Ε. Φωκίδας έκανε ο Αντιπεριφρειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνος Δημήτριος.
Στην επίσκεψη που ήταν από κοινού προγραμματισμένη με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώτα Γαζή της Π.Ε Φωκίδας, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Δωρίδος κ. Καλιαμπέτσο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μόρνου κ.Καραμπάρμπα και παρουσία του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρου Τσελά, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Αναστασίου Παπαναστασίου, του Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας κ. Γκούλτα Δημητρίου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, ενημερώθηκαν αναλυτικώς για τα έργα «Αρδευτικό Μόρνου» και «Αναδασμός Μόρνου».

Στην περιοδεία που ακολούθησε επισημάνθηκαν λεκτικώς και οπτικώς οι τεχνικές αδυναμίες – κακοτεχνίες όπως ακριβώς ελέχθησαν του έργου «Αρδευτικό Μόρνου» τόσο στο δίκτυο ανοικτών διωρύγων όσο και στην Λιμνοδεξαμενή, που το καθιστούν προβληματικό έως σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση.

Ακολούθησε σύσκεψη και αποφασίστηκε επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών και συνάντηση την Πέμπτη 31/10/2013 με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Αικατερίνη Συντήλα, προκειμένου να γίνει παρουσίαση των τεχνικών προβλημάτων του έργου, να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης και επίλυσης αυτών, ώστε το μεγάλο και αναγκαίο έργο «Αρδευτικό Μόρνου» να ολοκληρωθεί, να δοθεί σε χρήση στους αγρότες-καλλιεργητές της πεδιάδος του Μόρνου, ευελπιστώντας έτσι σε συνδυασμό με το έργο «Αναδασμός Μόρνου» και τις νέες ιδιοκτησίες που θα προκύψουν, να δώσουν νέα πνοή και ανάπτυξη στην περιοχή αλλά και γενικότερα στην Π.Ε. Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...