Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η εκλογή νέου ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Θηβών - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκαν στις 24/10/2013, με την εκλογή νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, οι εργασίες του 14ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θηβών. Οι έδρες στο νέο ΔΣ κατανέμονται ως εξής: ΔΑΣ (που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) 2(από 2 που είχε, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση 1%), ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) 8 (από 9 που είχε), ΔΑΚΕ 1 (από 1 που είχε), ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 1 και ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 1 (συμμετείχε για πρώτη φορά και αποτελείται από αποχωρήσαντες από τη ΔΑΚΕ, από το χώρο της ΕΑΒ).

H Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εύβοιας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

"Επιβεβαιώθηκε η διαλυτική και εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα της περιοχής, με ευθύνη των δυνάμεων της πλειοψηφίας. Την πρώτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου, δεν προσήλθε μεγάλος αριθμός αντιπροσώπων τους ενώ τη δεύτερη μέρα τους πήγαν από το χέρι στην κάλπη. Για να τοποθετηθούν 95 αντιπρόσωποι, από το πρόγραμμα προβλέπονταν μόνο 45 λεπτά, που σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για τη μεταφορά πείρας, από χώρους δουλειάς. Καθ΄όλη τη διάρκεια των εργασιών, στην αίθουσα παρευρίσκονταν μόνο οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, σε αντίθεση με τους αντιπροσώπους των άλλων παρατάξεων, που κάθονταν στο καφενείο, ακόμη και όταν κατατίθετο ο απολογισμός από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΚΘ που οι ίδιοι έχουν εκλέξει!!!

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά η αντίληψή τους για το εργατικό κίνημα. Θέλουν τους εργάτες στην άκρη, μακριά από μαζικές διαδικασίες, προκειμένου οι εργατοπατέρες να συνεχίσουν να επιδίδονται στο παραγοντιλίκι.

Μόνο η ΔΑΣ μίλησε για τα προβλήματα και ανέλυσε τη μοναδική φιλεργατική – φιλολαϊκή διέξοδο: Τη μάχη για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα στους χώρους δουλειάς και ταυτόχρονα τη συσπείρωση δυνάμεων για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος της καθημερινότητας, ως την τελική ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η πλειοψηφία, με διάφορα προσχήματα, απέκλεισε από το συνέδριο το Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα, που συσπειρώνεται στις ταξικές δυνάμεις, μην τυχόν και αλλοιωθούν οι συσχετισμοί.

Οι ίδιοι, το προηγούμενο διάστημα, έβαλαν σε λειτουργία τους μηχανισμούς παραγωγής αντιπροσώπων και σε συνεργασία με εργοδότες έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να βγάλουν αντιπροσώπους από τα τέσσερα κλαδικά σωματεία – σφραγίδες που διατηρούν.

Έτσι έφεραν 17 αντιπροσώπους, κάτι που μεταφράζεται σε 3 περίπου έδρες στο ΔΣ του Ε.Κ.Θ., για να διασφαλίσουν τις καρέκλες και να συνεχίσουν συνδιαλέγονται με τους φορείς, το κράτος και την εργοδοσία.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε ότι αυτές οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΝΩΤΙΚΗ, έχουν μεταξύ τους δεσμούς κι αλληλεξαρτήσεις.

Κωμικοτραγικό είναι ότι ο εκλεγμένος με την ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) υπέβαλλε παραίτηση διά αντιπροσώπου, αμέσως μετά την καταμέτρηση ψήφων!

Να γιατί είναι καιροσκόποι και αριβίστες! Οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από απ’ αυτές τις δυνάμεις. Απαραίτητος όρος είναι να τους ξεφορτωθούν από τις πλάτες τους.

Να μαζικοποιήσουν τα ταξικά συνδικάτα του Μετάλλου, της Χημικής Βιομηχανίας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», του Φαρμάκου και των οικοδόμων, για να δυναμώσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς εκεί που πλειοψηφούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού, για να γίνει το συνδικαλιστικό κίνημα υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι μηχανισμός της εργοδοσίας και του κράτους, όπως είναι σήμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...