Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Θήβα: Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο προσκήνιο


Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου και ο Πρόεδρος της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ. ΑΕ, Ν. Κουδούνης, εγκαινιάζουν την Έκθεση της HELMEPAΜε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε στη Θήβα υπό την αιγίδα του Δήμου η Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποιεί η HELMEPA σε 12 πόλεις της Ελλάδος με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα», συνδυάζοντας το θέμα της Εκστρατείας με το πνεύμα της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που καθιέρωσε από φέτος το Υπουργείο Παιδείας τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής, εκπαιδευτικοί, μαθητές και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, χαιρετίζοντας την Ημερίδα, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή και ευχαρίστησε τη HELMEPA για την επίσκεψη της Εκστρατείας στη Θήβα.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Ψυχογιού, ο οποίος τόνισε τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Τη στήριξη της βιομηχανίας στην προσπάθεια για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά αλλά και ευρύτερα τόνισε στο χαιρετισμό του και ο κ. Ν. Κουδούνης, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ Α.Ε.), εταιρικού μέλους της HELMEPA, που υποστήριξε από την αρχή την επίσκεψη της Εκστρατείας στη Θήβα.
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες εκ μέρους της HELMEPA, ο Κ. Τριανταφύλλου του Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης έκανε σύντομη αναφορά στις σχετικές δραστηριότητες της Ένωσης και ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς φορείς για τη συνεργασία τους, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τη ρύπανση με στερεά απορρίμματα σε Ελλάδα και Μεσόγειο.

Για τις καλές πρακτικές του Δήμου Θηβαίων για την προστασία του περιβάλλοντος μίλησε ο Διευθυντής Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Αθ. Μερκούρης, ενώ ο Δρ. Ν. Στρεφτάρης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) παρουσίασε το ερευνητικό πρόγραμμα PERSEUS εστιάζοντας στις δράσεις που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα.

Το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας παρουσίασε η Μ. Κτιστάκη του Τομέα Περιβ/κης Ενημέρωσης της HELMEPA, ενώ η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κα Α. Παπακώστα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην εφαρμογή περιβαλλοντικών προγραμμάτων και πρότεινε τρόπους για την αντιμετώπισή τους.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη βράβευση από τη HELMEPA εθελοντών εκπαιδευτικών και μαθητών-μελών της Παιδικής HELMEPA από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Βοιωτίας, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήβας μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ. εγκαινίασαν την Έκθεση για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες.

Η περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μέχρι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Στο διάστημα αυτό, θα την επισκεφθούν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και με έξοδα του προγράμματος περίπου 1.300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της ευρύτερης περιοχής της Θήβας.

anparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...