Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Φθιώτιδα: Οι φυλακές είναι αφύλακτες... λένε οι φύλακες!


ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες, υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φύλακες σε ανακοίνωσή τους...Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν αύριο οι φυλακές Δομοκού, αφού η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ Κ . Κ ΔΟΜΟΚΟΥ πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 24ωρη απεργία. Οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησης και για περικοπές κονδυλίων που φτάνουν σε οριακό σημείο τη λειτουργία των φυλακών. Διαβάστε την ανακοίνωση της ένωσης:

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 29 Σεπτεμβρίου 2011.

Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ :
· Λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, παραμένουν κενά στην Υπηρεσία της τάξης του 60%. Παράλληλα εντός του 2010 λειτούργησε το κατάστημα κράτησης Σερρών απογυμνώνοντας από προσωπικό άλλες υπηρεσίες (λόγω μεταθέσεων).

· 'Eχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 40%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρης αδυναμίας της Πολιτείας να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων.

· Δεν έχουμε πληρωθεί την νυχτερινή εργασία που παρείχαμε εντός του 2011 ενώ μας οφείλονται ακόμα ο Νοέμβριος & ο Δεκέμβριος του 2008 και ο Δεκέμβριος του 2009.

Οι φυλακές είναι Αφύλακτες.
· Λόγω μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.

Τις ημέρες της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).
LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...