Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι βρέθηκαν οι ορειβάτες στα Καμένα Βούρλα


Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η βόλτα τριών νεαρών και μιας κοπέλας το απόγευμα της Τρίτης στο βουνό πάνω από τα Καμένα Βούρλα.Η παρέα που βρίσκεται στην λουτρόπολη για τουρισμό αποφάσισε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι να εξερευνήσει την περιοχή. Η θέα ενός φιδιού τους ανάγκασε να αλλάξουν πορεία και να ανέβουν πιο ψηλά, με αποτέλεσμα να χάσουν τον προσανατολισμό τους και να μην μπορούν να επιστρέψουν.

Για καλή τους τύχη το κινητό είχε σήμα και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ξεκίνησε άμεσα την αναζήτησή τους. Λόγω του σκότους οι 4 άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ που έσπευσαν να τους βοηθήσουν δεν μπορούσαν να βρουν το ακριβές σημείο που είχαν καταλύσει οι ερασιτέχνες ορειβάτες. Τα παιδιά έβλεπαν τα λέιζερ και τους φακούς του σωστικού συνεργείου. Δεν μπορούσαν όμως να τους εξηγήσουν την διαδρομή που ακολούθησαν και το σημείο όπου βρισκόντουσαν.

Οι έρευνες σταμάτησαν αργά την νύχτα και όταν οι πυροσβέστες διαβεβαιώθηκαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Η νεαρή παρέα αναγκάσθηκε να περάσει την νύχτα στην φύση χωρίς τα κατάλληλα ρούχα και χωρίς φαγητό. Με το πρώτο φως της ημέρες οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι και οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τους ορειβάτες και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και νιώθουν ανακουφισμένοι που η περιπέτειά τους έληξε μόνο με κάποιες γρατσουνιές.
http://lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...