Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

H Χαλκιδέα που εκνεύρισε τη Σερένα Γουίλιαμς

Είκοσι οκτώ εβδομάδες τον χρόνο η Εύα Ασδεράκη βρίσκεται σε ταξίδια, διευθύνοντας αγώνες σε διάφορα τουρνουά. Μπουένος Αϊρες, Νέα Υόρκη, Τόκιο, Παρίσι, προορισμοί που θα ζήλευε ο περισσότερος κόσμος. Πόσοι μπορούν να ταξιδεύουν συνεχώς έστω και για επαγγελματικούς λόγους; Η 29χρονη διαιτήτρια δεν είναι απλώς διεθνής, αλλά έχει συμπεριληφθεί εδώ και τρία χρόνια στην κατηγορία Gold η οποία περιλαμβάνει μόλις πέντε μέλη. Είναι επαγγελματίας, ανήκει στην ελίτ και έτσι μπορεί να αγωνιστεί σε όλα τα μεγάλα τουρνουά, Γκραν Σλαμ ή Μάστερς.

Κι όλα αυτά, από μία κοπέλα η οποία ξεκίνησε από τη Χαλκίδα και τους τελευταίους μήνες ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Ασφαλώς και της λείπει η Χαλκίδα, το σπίτι της και η οικογένειά της. Δεν είναι κι εύκολο από τον ήλιο και τη θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου να μένεις στο μουντό και βροχερό Λονδίνο. Κάπως έτσι όμως αρχίζουν όλες οι καλές ιστορίες. Η ίδια υποστηρίζει ότι η ζωή στο Λονδίνο δεν είναι άσχημη, όμως της λείπει το σπίτι της.

Η Ασδεράκη έχει συμβόλαιο με την WTA (το επαγγελματικό σωματείο των γυναικών που έχει την ευθύνη για τα τουρνουά). Φυσικά, διευθύνει αγώνες και σε τουρνουά των ανδρών. Πώς είναι λοιπόν η ζωή με μία βαλίτσα στο χέρι; «Ο συναγωνισμός στα τουρνουά, οι πόλεις στις οποίες ταξιδεύεις, όλα αυτά κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον», δηλώνει η Εύα στα «Νέα».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...