Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

3.800.000 € για την κατασκευή του δρόμου «Γλύφα - Φανός» Φθιώτιδας

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του δρόμου «Γλύφα – Φανός» προϋπολογισμού 3.800.000 € και συμβατικού αντικειμένου 1.865.329 €Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 14 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου «Γλύφα - Φανός». 
 
Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), με προϋπολογισμό 3.800.000 € και συμβατικό αντικείμενο 1.865.329 €.

Το έργο αφορά τη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, στην περιοχή Πελασγία και συγκεκριμένα οριοθετείται από τη Γλύφα μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας.

Πρόκειται για την οριστική διαμόρφωση του υπάρχοντος διανοιγμένου και μη ασφαλτοστρωμένου δρόμου, που αποτελεί ουσιαστικά την μοναδική δίοδο επικοινωνίας μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται βορειονατολικά της Πελασγίας και δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο τους θερινούς μήνες.

Με τις προβλεπόμενες εργασίες θα διαμορφωθούν οριστικά δύο τμήματα συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και επιπλέον θα ασφαλτοστρωθεί και τμήμα 500 μέτρων προς τον οικισμό Φανός.

Εκτός από τις ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν όλες οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες : χωματουργικά, τεχνικά διευθέτησης ομβρίων, διαγράμμιση και στηθαία ασφαλείας.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς : «Υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινάμε την κατασκευή μιας σημαντικής παρέμβασης για την περιοχή της Πελασγίας. Είναι ένα έργο, που αποτελεί αναγκαιότητα για την ευχερή πρόβαση, την ασφαλή κυκλοφορία και την τουριστική αξιοποίηση της βορειοανατολικής Φθιώτιδας προς Μαγνησία. Αυτή την περίοδο που οι χρηματοδοτήσεις έχουν «παγώσει», με διαρκείς προσπάθειες έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας. Τη δυνατότητα αυτή, την αξιοποιούμε κυρίως για να υλοποιήσουμε οδικά έργα στη Στερεά Ελλάδα. Ο δρόμος Γλύφα – Φανός είναι από τις προτεραιότητες για τη βελτίωση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Φθιώτιδα και οι τεχνικές μας υπηρεσίες θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το έργο να κατασκευαστεί γρήγορα και ποιοτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...