Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Περιφέρεια: Απαράδεκτη η άδεια για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Στυλίδα

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία, πριν την ημερήσια διάταξη, έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Στερεά Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα ο κ. Περγαντάς είπε:

Για τις εξελίξεις σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί θέμα συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου για πολλοστή φορά, η θέση της Περιφέρειας, τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι η στήριξη των εργαζομένων της επιχείρησης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών του προσωπικού.
Για την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση θέσεων προσωπικού της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών και εκφράστηκε η αντίθεση των Περιφερειαρχών, οι οποίοι καταδικάζουν τις οριζόντιες απολύσεις, καθώς και κάθε άλλο οριζόντιο μέτρο, που αδικεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Για το έκτακτο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και πρόκειται να συζητηθούν μείζονα θεσμικά και οικονομικά θέματα, τα οποία περιορίζουν τη λειτουργία των αιρετών Περιφερειών, τη παραγωγή έργου και υποβαθμίζουν το ρόλο της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο επανήλθε το θέμα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Στυλίδα, για το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ. Περγαντάς, είχε εγκριθεί ομόφωνα ψήφισμα στη συνεδρίαση του σώματος στις 27 Ιουνίου 2013, το οποίο έχει ως εξής :

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί προκλητική και απαράδεκτη την άδεια που χορηγήθηκε για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Καλογήρου της Στυλίδας, ανάμεσα σε δεκάδες σπίτια με πολλές οικογένειες και μικρά παιδιά, σε απόσταση αναπνοής από το καινούργιο δημοτικό σχολείο της πόλης.
Δεν αποδέχεται την τοποθέτηση κεραίας, που χαρακτηρίζεται επιβλαβής και επικίνδυνη για όσους κατοικούν στην γύρω περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...