Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η περιοδεία στην Ευρυτανία του Τέρενς Κουίκ και της Ραχήλ Μακρή


Με κέντρο ενδιαφέροντος την ξεχασμένη «άγονη γραμμή» της Δυτικής Ευρυτανίας...ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια και της Βουλευτή Κοζάνης και Τομεάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ραχήλ Μακρή.

Οι δύο Βουλευτές, μαζί με τον Πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνο Μπακόλα, εξέτασαν από κοντά τα ζητήματα που προκύπτουν για μία από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, τη λίμνη Κρεμαστών, σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων και το εκεί υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ που έχει ενταχθεί στις πωλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχαν στο Κερασοχώρι πολύωρη συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Βάσω Σεγκούλη, από την οποία προέκυψε με σαφήνεια ότι: Άλλο η επένδυση και η ανάπτυξη σε αυτή την υψίστης σημασίας, για τον Τουρισμό, περιοχή και άλλο το ξεπούλημα των υδάτινων πόρων ή της Ενέργειας που σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτά.

Ο Τέρενς Κουίκ, η Ραχήλ Μακρή, ο Κωνσταντίνος Μπακόλας και μέλη των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών περιόδευσαν, εκτός από το Κερασοχώρι, την Ανατολική και Δυτική Φραγκίστα, τη λίμνη Κρεμαστών, την περιοχή της γέφυρας Κρεμαστών και το χωριό Κρέντη, όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Μουσείο του Ευρυτάνα πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Καφαντάρη και περπατώντας στις κεντρικές πλατείες συνομίλησαν με τους κατοίκους των περιοχών, αλλά και με καταστηματάρχες.

Σημειώνεται εδώ ότι το μείζον πρόβλημα που κατέγραψαν οι Βουλευτές των ΑΝΕΞ ΕΛ, είναι η απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης να περάσουν τους αγρότες – μικροκαταστηματάρχες, κυρίως καφενείων, από τον ΟΓΑ στο ΤΕΒΕ, που σημαίνει μηνιαία επιβάρυνση για το κάθε άτομο ύψους τουλάχιστον 300 ευρώ.

«Είναι μία εξοντωτική απόφαση η οποία θα κλείσει τις περισσότερες μικροεπιχειρήσεις, μικροκαταστήματα, που κρατάνε ζωντανά τα απομονωμένα ορεινά χωριά του τόπου μας. Είναι αδύνατον, μέσα σε αυτή την κρίση, όπου ένα καφενείο βγάζει πλέον ίσα-ίσα τα έξοδά του, να πληρώνει ο καθένας από εμάς 700 ευρώ το δίμηνο στο ΤΕΒΕ», δήλωσε στους δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞ ΕΛ ιδιοκτήτης ταβέρνας της Φραγκίστας, θέση και άποψη που επιβεβαίωσε αργότερα και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας συνομιλώντας στο Καρπενήσι με τον Τέρενς Κουίκ και τη Ραχήλ Μακρή.

Στο Καρπενήσι, εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, οι Βουλευτές των ΑΝΕΞ ΕΛ, μαζί με τον Πολιτευτή, είχαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον Αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης και μεμονωμένα μέλη των παραγωγικών τάξεων, όπως καταστηματάρχες, ξενοδόχους, μικροεπιχειρηματίες κλπ.

Σήμερα (14.07.2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ άναψε ένα κερί στον τάφο του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, με τον οποίο τον συνέδεε μία πολύ στενή προσωπική και πολιτική φιλία.

Ιστορικά, μάλιστα, καταγράφεται ένα πολύ άσχημο παιχνίδι της μοίρας, καθώς ο Τέρενς Κουίκ το πρωί 2 λεπτά μετά τις 8 της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, ήταν εκείνος που πρώτος μετέδωσε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 την είδηση της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη από τη συμμορία των τρομοκρατών της 17Ν.

Η περιοδεία των δύο Βουλευτών των ΑΝΕΞ ΕΛ έληξε με παρουσία τους στο ετήσιο αντάμωμα των Ευρυτάνων, όπου ο Τέρενς Κουίκ απηύθηνε χαιρετισμό.

Αργά το μεσημέρι, ο Βουλευτής Επικρατείας συνέχισε εκτάκτως την περιοδεία του με επίσκεψη στη Λαμία, όπου είχε μία πρώτη άτυπη συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Συντονιστικής του Κινήματος Ανδρέα Κολοκυθά, ενώ η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή επέστρεψε στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...