Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αείμνηστο Δήμαρχο Λιβαδειάς Χρήστο Παλαιολόγο


Εκπρόσωποι κομμάτων, αυτοδιοικητικοί, ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αείμνηστο Δήμαρχο Λιβαδειάς Χρήστο Παλαιολόγο.

Το ΔΣ του Δήμου υλοποιώντας ομόφωνη απόφασή του μετονόμασε σε ειδική εκδήλωση την οδό Αισχύλου από το ύψος του Διοικητηρίου σε οδό Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και το συνεδριακό κέντρο της Κρύας σε συνεδριακό Χρήστου Παλαιολόγου.


Την Κυριακή το πρωί σε κλίμα εμφανούς συγκίνησης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου στο ύψος του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά στην οδό που έλαβε το όνομα του πρώην δημάρχου παρουσία της οικογένειας του Χ. Παλαιολόγου της συζύγου του Γεωργίας και των παιδιών του Κωνσταντίνου και Ειρήνης καθώς επίσης εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου.

Ακολούθως απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς.
Η Λιβαδειά τίμησε τον Χρήστο Παλαιολόγο δίνοντας το όνομά του σε μια βασική οδό της πόλης και στο συνεδριακό κέντρο. Ο Χ. Παλαιολόγος ήταν ένας άξιος δήμαρχος που έδωσε αξία στην πόλη. Υπήρξε δήμαρχος για τρείς τετραετίας, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, συνεπής εργατικός με όραμα και σχέδιο. Με πολύ χαρά παραβρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση αυτή για να τιμήσω έναν καλό φίλο και κυρίως να τιμήσω ένα πολύ καλό δήμαρχο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κλ. Περγαντάς.


Το παρών έδωσε και ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Τιμάμε την μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου που τίμησε την Λιβαδειά, την αυτοδιοίκηση και την αριστερά όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ο Χ. Παλαιολόγος ήταν ένας από μας. Νιώθω χαρά και συγκίνηση διότι ο Χ. Παλαιολόγος δεν ήταν μόνο ένας σύντροφος μου αλλά και ένας αδελφικός μου φίλος. Στη γυναίκα του τη Γεωργία και στα παιδιά του έχει αφήσει σημαντική παρακαταθήκη, στους φίλους του την τιμή και την υπερηφάνεια να λένε ότι υπήρξαν φίλοι του και στη Λιβαδειά ένα βαρύ όνομα θέτοντας παράλληλα πολύ ψηλά τον πήχη στην αυτοδιοίκηση».

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης υπογράμμισε: «Ο Χρήστος Παλαιολόγος ήταν ένας καθαρά αυτοδιοικητικός, δεν είναι υπερβολή αλλά αντικειμενική  καταγραφή και αλήθεια. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος άνοιξε τον δρόμο στη τοπική αυτοδιοίκηση, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η παρουσία όλων εδώ σήμερα στην τελετή τιμής και μνήμης αποδεικνύει όσα λέω. Δύο λέξεις μπορεί κανείς να πει: Μας λείπει».

http://viotianet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...