Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο Δήμαρχος Θηβαίων για τη Δημοτική Αστυνομία


Την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΛΑΣ εκφράζει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος σε δήλωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, το πολυσήμαντο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα απανωτά «χτυπήματα» που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου:

«Η Δημοτική Αστυνομία προσφέρει υπηρεσίες που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Θηβαίων. Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται (29 στον αριθμό), αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, μεταξύ των οποίων, ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών και τη στάθμευση των οχημάτων, των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, στη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων κα., της τήρησης των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους και πολλές άλλες. Για τους λόγους αυτούς θα έπρεπε η Δημοτική Αστυνομία να ενισχυθεί και όχι να καταργηθεί.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Είναι από τους θεσμούς της πολιτείας που δεχόμενη απανωτά πλήγματα πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει δυσβάσταχτο τίμημα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Αποφασίζουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αποδυναμώνουν τις δομές και τις υπηρεσίες των Δήμων, υποβαθμίζουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν στην κατάργηση της αυτοτέλειάς της.

Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε εκφράζουμε την αντίθεσή μας για ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία ».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...